Op een dag moeten de materialen toch eens teruggebracht worden naar de bibliotheek. Dat kan zowel tijdens als buiten de openingsuren.

Tijdens de openingsuren

Zet je materialen in de innamekast en kijk steeds of alle titels van de materialen die je indient op het scherm komen. Is dat niet het geval dan is het materiaal niet van je kaart gehaald en staat het nog steeds op jouw kaart uitgeleend. Probeer het nog eens in de kast te zetten, lukt het nog steeds niet dan kom je met het materiaal naar de balie. De baliemedewerker zal kijken wat het probleem is en zorgen dat het materiaal van je kaart gehaald wordt.

 

Buiten de openingsuren

Ook buiten de openingsuren kan je je materialen terugbrengen. Aan de ingang van de bibliotheek (Alexianenplein) staat een inleverbus. In die bus mag je alle materialen (behalve e-readers) deponeren. De volgende openingsdag nemen wij het materiaal in. Dat wil dus zeggen dat materialen die je in die bus deponeert nog niet van je kaart gehaald zijn.

In het geval de inleverbus vol zit en je deponeert er toch nog een materiaal in en de klep blijft open staan, dan ben je verantwoordelijk voor de eventuele schade. Zit de inleverbus vol en je wilt je materiaal toch kwijt dan kan je nog steeds gebruik maken van de brievenbus aan de kant van de Lakenmarkt. Ook daar geldt het principe dat het de volgende openingsdag ingenomen wordt.