Op een dag moeten de materialen toch eens teruggebracht worden naar de bibliotheek. Dat kan in de hoofdbibliotheek zowel tijdens als buiten de openingsuren. In de uitleenpost kan dat enkel tijdens de openingsuren.

Tijdens de openingsuren

In de hoofdbibliotheek:

Zet je materialen in de innamekast en kijk steeds of alle titels van de materialen die je indient op het scherm komen. Is dat niet het geval dan is het materiaal niet van je pas gehaald en staat het nog steeds op jouw pas uitgeleend. Probeer het nog eens in de kast te zetten, lukt het nog steeds niet dan kom je met het materiaal naar de balie. De baliemedewerker zal kijken wat het probleem is en zorgen dat het materiaal van je pas gehaald wordt.

 

In de uitleenpost:

Geef je materialen aan de baliemedewerker. Deze zal alle materialen van je pas halen.

 

Buiten de openingsuren

In de hoofdbibliotheek:

Ook buiten de openingsuren kan je je materialen terugbrengen. Aan de ingang van de bibliotheek (Alexianenplein) staat een inleverbus. In die bus mag je alle materialen (behalve e-readers en bepaalde grote/zware boeken) deponeren. De volgende openingsdag nemen wij je materialen in. Dat wil dus zeggen dat materialen die je in die bus deponeert nog niet van je pas gehaald zijn.

In het geval de inleverbus vol zit en je deponeert er toch nog een materiaal in en de klep blijft open staan, dan ben je verantwoordelijk voor de eventuele schade. Zit de inleverbus vol en je wilt je materiaal toch kwijt dan kan je nog steeds gebruik maken van de brievenbus aan de kant van de Lakenmarkt. Ook daar geldt het principe dat het de volgende openingsdag ingenomen wordt.

Soms wordt de inleverbus gesloten, bijvoorbeeld voor een sluitingsdag van de bibliotheek, dan kan je je materialen in de brievenbus (Lakenmarkt) deponeren.

 

In de uitleenpost:

Helaas kunnen materialen hier niet buiten de openingsuren teruggebracht worden.