Leeschallenge

Ga de uitdaging aan door van december tot maart één boek per maand te lezen!

Wat sport doet met je lichaam, doet lezen met je brein. Met dat extra voordeel dat een breinblessure uitgesloten is. Veel mensen willen graag eens vaker een boek in handen nemen maar het komt er niet van. Er is een duwtje in de rug nodig. Met De leeschallenge verschaft de bib elke potentiële lezer de motivatie om er de komende maanden voor te gaan!

Het doel is om van december tot maart één boek per maand te lezen, maar niet eender welk boek. De bib heeft vier leesthema's geselecteerd:

Lees lokaal

Vlag van West-Vlaanderen

Lees een boek dat geschreven is door een West-Vlaming.

Lees kleurrijk

Boeken_kleur

Lees een boek met een kleur in de titel

Lees een verhaal dat zich ver weg afspeelt

Aarde_planeet

Lees een boek dat zich afspeelt op een plaats hier ver vandaan. Dit kan een exotische bestemming of voor de liefhebbers van sci-fi, een andere planeet zijn.

Lees een boekentip van een ander

Boekenvrienden

Vraag aan een vriend, familielid, kennis,... die graag leest wat zijn/haar lievelingsboek is. Lees vervolgens dat boek. Ken je niemand die graag leest? Bekijk dan onze inspiratielijst of spreek iemand van het bibteam aan! De bib is immers ook jouw vriend.

Makkelijk lezen

Logo Taalpunt

Voor volwassenen met leesmoeilijkheden en anderstaligen hebben we speciaal een lijst samengesteld met boeken die wat toegankelijker zijn. Ze lezen misschien wat makkelijker maar zijn nog steeds even goed als onze andere leestips!

Hoe gaat het in zijn werk?

Deelnemen aan de Leeschallenge is heel eenvoudig: je leest gedurende 4 maanden 4 boeken volgens de geselecteerde thema's. Dit moeten zelfs geen bibliotheekboeken zijn.

Wil je ook kans maken op een leuke prijs, dan vul je het deelnameformulier in met de door jou gelezen boeken. Een onschuldige hand trekt begin april drie gelukkigen uit alle ingeleverde formulieren. Je vindt het deelnameformulier onderaan deze pagina, in de bib zelf of in stadsmagazine Op de hoogte. Inleveren kan via mail of in de bibliotheek aan de balie. 

Blijf op de hoogte!

Het lezen zelf doen we individueel maar de uitdaging gaan we met z'n allen aan. Hou daarom zeker onze Facebook-pagina in de gaten, alsook die van de overkoepelende In een wip door de winterdip-actie. Daar kan je leeservaringen uitwisselen met andere deelnemers, het verloop van de Leeschallenge opvolgen alsook de vele andere uitdagingen die je door de lange wintermaanden moeten loodsen!

Deelnameformulier