Leesacties tijdens de zomervakantie

Voor wie?

Lees mee met Stoefslang is een leesactie bedoeld voor kinderen die net het 1ste leerjaar achter de rug hebben gehad. Op reis met Gijs is dan weer voor kinderen die het afgelopen schooljaar in het 2de leerjaar zaten. Oudere kinderen die moeite hebben met lezen (of gewoonweg erg gemotiveerd zijn om meer te lezen!) kunnen uiteraard ook deelnemen aan de leesacties.

Dit project is een initiatief van de openbare bibliotheek Tielt, in samenwerking met de Tieltse basisscholen.

Wat is het?

Dit is een project dat op een speelse wijze kinderen motiveert om in de zomervakantie geregeld een stukje te lezen.

Waar?

Thuis in de zetel, op reis, bij oma en opa, aan het strand. Lezen kan je overal! Het is eender waar je de leesboekjes haalt, maar de bib heeft natuurlijk een grote collectie boekjes, gesorteerd op leesniveau.

Stoefslang
Gijs

 

 

 

 

 

Waarom?

In het 1ste leerjaar zetten kinderen reuzenstappen op vlak van het ontwikkelen van hun leesvaardigheid. De juffen en meester van het 2de leerjaar merken helaas dat ze na de zomermaanden ook enkele stappen achteruit zetten. Dit valt volledig te verklaren door een gebrek aan oefenen. 

Hoe?

Doe mee door in te schrijven via het onderstaande webformulier, of door contact op te nemen via bibliotheek@tielt.be of 051/42 82 10.

Het materiaal om deel te nemen kan in een handig mapje opgehaald worden in de bibliotheek.

Op het einde van de zomervakantie  kunnen de kinderen een afgewerkte Stoefslang komen inruilen voor een welverdiend leesdiploma!

Schrijf je hier in voor een van de leesacties!