Jeugdboekenmaand

Elk jaar in maart is het Jeugdboekenmaand. Dan staat de jeugdliteratuur in de schijnwerpers en zetten we de beste boeken en auteurs in de schijnwerpers!

 

Leesactie

Elk jaar tijdens de Jeugdboekenmaand organiseert de bib een grote leesactie om kinderen te stimuleren om meer te lezen. Vele kinderen herinneren zich waarschijnlijk de indrukwekkende Leestoren die dan in de bib stond. Vanaf 2021 ziet de leesactie er weer wat anders uit. Dit jaar draait de actie volledig rond het JBM-thema 'Feest' en leggen we de nadruk op het leesplezier (kwaliteit boven kwantiteit!).

Lees er hier alles over de leesactie!!

Leesactie_Feest

Auteurslezingen

Tijdens de Jeugdboekenmaand nodigen wij ongelooflijk goede jeugdauteurs uit om hun verhalen voor te stellen aan kinderen van het kleuter- en lager onderwijs. Vanwege Covid-19 gaan de volgende auteurslezingen door via Zoom-sessies:

  • 3de kleuter: Tine Mortier
  • 1ste leerjaar: Guy Daniëls (GEANNULEERD)
  • 2de leerjaar: Reine De Pelseneer
  • 3de leerjaar: Siska Goeminne
  • 4de & 5de leerjaar: dit schooljaar zijn er helaas geen auteurslezingen voorzien voor de klassen van het 4de en 5de leerjaar.
  • 6de leerjaar: Jef Aerts

Wil je met je klas een van deze lezingen bij te wonen? Neem dan contact op met de bib!

Bibliotheekspel

Vanwege de aanhoudende coronamaatregelen werd helaas beslist om het bibspel in 2021 NIET te laten doorgaan.

Elk jaar organiseert de bib een spetterend bibliotheekspel. In 2021 doen we dat voor klassen uit het 4de en 5de leerjaar. Het spel staat in het teken van het thema van de Jeugdboekenmaand (feest!), jeugdboeken en de bibliotheek zelf. Tijdens het spel leren de kinderen over de bib, jeugdliteratuur en algemene kennis.

Geïnteresseerde klassen kunnen contact opnemen via bibliotheek@tielt.be