Inspiratie

Ben je een nieuwkomer in de wondere wereld van boeken of ben je een doorwinterde veellezer? Ongeacht je antwoord op deze vraag is de kans groot dat je het steeds moeilijker hebt om een nieuw boek te kiezen. Je bent misschien nog niet genoeg vertrouwd met het literatuurlandschap of je wil eens een nieuwe uitdaging. Hieronder lijsten we enkele leuke manieren op om jou van kwaliteitsvolle leesinspiratie te voorzien!

Kant en klare leestips van de bib

Inspiratielijsten

Ons bibteam stelt regelmatig inspiratielijsten op vanuit verschillende invalshoeken: populaire genres, actuele thema's, onderbelichte auteurs,...
 

Mijn Leestipper

Mijn Leestipper_vierkant

Via Mijn Leestipper ontvang je elke maand een 30-tal gepersonaliseerde leestips op basis van jouw uitleenhistoriek en de scores die je aan boeken toekent.

Podcasts over boeken

Image_headphones

Een podcast is een steeds meer populair wordend medium om traag te consumeren. Naast podcasts rond actua, true crime en populaire cultuur zijn de literaire podcasts ook als paddenstoelen uit de grond geschoten. Wij maakten voor jou alvast een selectie.

Digitale leescommunity's

Leescommunity

Ben je op zoek naar andere fervente lettervreters, leestips of literaire evenementen? Er is een veelvoud aan digitale leescommunity's en websites waar je zeker jouw gading kan vinden!

Boekenstands

In onze bib kan je geregeld boekenstands vinden waarmee een bepaalde persoon of thema extra in de kijker wordt gezet. Diezelfde selectie(s) kan je hier vinden.