Een materiaal niet aanwezig? Dan kan je het steeds reserveren!

Het komt al eens voor dat je een materiaal wilt ontlenen, maar helaas, het is er niet. Dan kan je dat materiaal reserveren. Je kan alle uitgeleende materialen reserveren, alleen e-readers en e-boeken niet. Daar is de werkwijze net iets anders. Heb je interesse in een e-reader met e-boek(en), klik dan hier.

 

Voordelen van reserveren

Je betaalt een kleine prijs voor de reservatie, maar het voordeel is:

  • Je wordt per e-mail (als je dat opgegeven hebt) of per brief verwittigd wanneer het materiaal voor jou voor handen is.
  • De persoon die het op dat moment thuis heeft kan het materiaal niet meer verlengen. Je blijft niet eindeloos wachten.

 

Hoe?

Thuis zelf reserveren:

Je hebt een zoektocht naar een materiaal gedaan en ziet dat het uitgeleend is. Als een materiaal te reserveren is zie je op het detailscherm van het materiaal een blauwe Reserveerknop staan. 

Als je nog niet aangemeld bent op 'mijn bibliotheek' zul je verzocht worden om aan te melden, vervolgens kun je het exemplaar kiezen dat je wenst te reserveren en krijg je informatie over de kostprijs.

Wanneer het gereserveerde materiaal voor je klaar staat in de bib krijg je een mailtje of brief toegestuurd door de bibliotheek.

 

In de bibliotheek:

  • Je kan het ook hier zelf reserveren op je smartphone, tablet, laptop of aan een van de publiekscatalogi.
  • Je spreekt een bibliotheekmedewerker aan die het voor jou doet. Hou hierbij je bibliotheekpas in de hand, we vragen er naar.

 

Kostprijs

Een reservatie kost 0,50 euro per gereserveerd materiaal.

 

Een materiaal dat aanwezig staat in de catalogus kan je niet reserveren. Wil je graag dat we het aan de kant houden voor jou? Dat kan. Stuur een e-mail naar de bibliotheek met volgende gegevens:

  • Je naam en voornaam
  • Je lenersnummer (dat vind je onder de barcode van je bibliotheekpas, gebruik je je e-ID dan is je lenersnummer je rijksregisternummer).
  • Titel van het materiaal
  • Auteur

Ook hier wordt de kost van 0,50 euro aangerekend. Net zoals bij een reservatie vragen we om binnen de week om je materiaal te komen.