Soms heb je nog iets meer tijd nodig om te genieten van je materialen of je geraakt niet op tijd in de bibliotheek, dan kan je de materialen (proberen) verlengen.

Hoe kan je verlengen?

1. Online via 'Mijn bibliotheek', altijd en overal

Meer uitleg over het registreren en inloggen op 'Mijn bibliotheek' vind je hier.

2. In de bibliotheek aan de zelfuitleenbalies, tijdens de openingsuren

Kies eerst voor 'Verlengen' op het scherm. Scan nu je bibliotheekpas in of steek je e-ID in het zwarte bakje (of scan de barcode of QR-code). Je krijgt een scherm met al je uitleningen. Je kan titel per titel aanvinken om te verlengen of kies bovenaan voor: 'Verleng alles'  Er zijn nu 2 mogelijkheden:

1. Je krijgt een nieuwe terugbrengdatum. De verlenging is gelukt.
  2. De terugbrengdatum wijzigt niet. Het materiaal kon niet verlengd worden om volgende redenen:
    • De maximale uitleentermijn is bereikt
    • Het maximaal aantal verlengingen is bereikt
    • Het is gereserveerd voor een andere persoon.

3. Telefonisch (051/42.82.10), tijdens de openingsuren.

Hou je lenersnummer klaar, want daar vragen we naar. Het lenersnummer vind je onder de barcode van je bibliotheekpas. Als je e-ID je bibliotheekpas is, is dat je rijksregisternummer.

Hoe vaak kan je materialen verlengen?

• Taalcursussen kunnen niet verlengd worden.
  • Alle andere materialen kunnen 1 keer verlengd worden met 4 weken. De maximale uitleentermijn is in totaal dus 8 weken.

Indien een materiaal gereserveerd is voor iemand anders kan je dat materiaal niet verlengen.