Mijn Leestipper

Mijn leestipper helpt je zoeken naar een goed (Nederlandstalig) fictieboek. Elke maand krijg je zo 30 toptips die je kan lenen in jouw favoriete bibliotheek!

Wat is mijn Leestipper?

Mijn Leestipper een dienst van Cultuurconnect die de bib van Tielt aanbiedt aan haar volwassen leners (voor kinderen tot 12 jaar bestaat een gelijkaardige dienst: Bieblo). Via de website (of via een nieuwsbrief) krijg je elke eerste dinsdag van de maand een dertigtal leestips. Bij elke tip krijg je de korte inhoud van het boek te zien, een indicatie van de lengte van het boek en de beschikbaarheid in de bib (beschikbaar of uitgeleend). Zo wil de bib jou voorzien van voldoende leesvoer!

Hoe werkt het?

De leestips worden gegenereerd door een algoritme op basis van de volgende informatie:

• jouw leesvoorkeuren (bv. genres die je graag leest, je favoriete boek(en),...)
  • jouw leenhistoriek (Opgelet: die moet je te activeren via Mijn Bibliotheek)
  • Maandthema's
  • De collectie van de bib

Wat moet ik doen?

• Ga naar Mijn Leestipper. Meld je aan met jouw Mijn Bibliotheek-profiel of maak er aan als je dat nog niet gedaan hebt.
  • De eerste keer dat je van Mijn Leestipper gebruik maakt, moet je jouw leesvoorkeuren ingeven. Dit kan enkele minuten in beslag nemen. Deze voorkeuren kan je overigens maximaal 3x/maand aanpassen.
  • Eens je de aanmelding voltooid hebt, krijg je jouw leestips te zien. Elke eerste dinsdag van de maand krijg je nieuwe tips.

Heb je problemen bij het aanmelden of gebruiken van Mijn Leestipper of Mijn Bibliotheek? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een bibliotheekmedewerker. Dit kan via: