Livre
Néerlandais

Wie wij waren : een gesprek

Verslag van een dialoog tussen de Belgische politicus (1947) en de journalist (1950) over grote politieke en maatschappelijke kwesties die zij de afgelopen driekwart eeuw hebben meegemaakt en waargenomen.
Titre
Wie wij waren : een gesprek
Auteur
Herman Van Rompuy Rik Van Cauwelaert 1950-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Davidsfonds Uitgeverij, 2022
303 p.
ISBN
9789022339084 (hardback)

Commentaires

Een weerslag van de gesprekken tussen Herman Van Rompuy en Rik Van Cauwelaert over de steeds veranderende wereld zoals zij die in de afgelopen driekwart eeuw hebben beleefd en waargenomen. Of het nu om secularisatie, de impact van mei ’68, de grote politieke uitdagingen van de twintigste eeuw, de terugkeer van Rusland als speler op het geopolitieke toneel of de grote figuren uit de Belgische en internationale politiek gaat, altijd spreken Van Rompuy en Van Cauwelaert vrank, vrij en scherpzinnig — vaak eensgezind, soms in dissonant. 'Wie wij waren' is in dialoog opgetekend en is geschikt voor de geoefende lezer met verregaande interesse in politiek en maatschappij. Herman Van Rompuy (1947) was onder meer partijvoorzitter van de CD&V, eerste minister, kamervoorzitter en voorzitter van de Europese Raad. Hij publiceerde zeven boeken bij Davidsfonds Uitgeverij. Rik Van Cauwelaert (1950) was fotograaf, sportjournalist en politiek verslaggever. Later werd hij hoofdredacteur en directeur van …Lire la suite

À propos de Herman Van Rompuy

Herman, comte Van Rompuy (/ˈɦɛɾ.mɑn vɑn ˈɾɔm.pœy̆/ ), né le 31 octobre 1947 à Etterbeek, est un homme d'État belge, ancien président du Conseil européen et du sommet de la zone euro.

Néerlandophone, il est membre du parti politique belge Christen-Democratisch en Vlaams (CD&V), dont il représente l’aile conservatrice.

Président de la Chambre des représentants de Belgique du 12 juillet 2007 au 30 décembre 2008, il est nommé par la suite Premier ministre. Il quitte son poste exécutif le 25 novembre 2009, aya…En lire plus sur Wikipedia