DVD
Anglais

Shang-Chi and the legend of the ten rings

Destin Daniel Cretton (directeur), Simu Liu (acteur), Awkwafina (acteur)
Shang-Chi leidt als ‘Shaun’ een rustig leven in San Francisco, maar zijn vader Wenwu dwingt hem naar China te komen, waar hij op zoek moet naar een mythisch dorp.
Sujet
Superhelden
Titre
Shang-Chi and the legend of the ten rings
Directeur
Destin Daniel Cretton
Acteur
Simu Liu Awkwafina
Interprète
Men'ger Zhang
Compositeur
Joel P. West
Langue
Anglais
Titre parallèle
Shang-Chi et la légende des dix anneaux
Éditeur
Marvel, © 2021
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2021
Durée
ca. 2 uur en 6 minuten
Note
Gebaseerd op het Marvel Comics personage van Steve Englehart en Jim Starlin Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418599799

Commentaires

Amerikaanse superheldenfilm (2021) van Destin Daniel Cretton (Just mercy; Short term 12), gebaseerd op het Marvel Comics-personage met Simu Liu in zijn eerste grote filmrol. Shang-Chi is de zoon van twee onsterfelijke mensen: Wenwu (Tony Leung) en Ying Li (Fala Chen). Hij is door zijn vader getraind als keiharde vechter en moordenaar en opvolger in zijn criminele organisatie. Als 15-jarige ontsnapte hij en leidt nu als ‘Shaun’ een rustig leven in San Francisco. Tien jaar later heeft zijn vader hem opgespoord en dwingt hem om naar China te komen. Samen met zijn beste vriendin Katy (Awkwafina) en zijn jongere zusje Xialing (Meng'er Zhang) moet hij op zoek naar een mythisch dorp en de confrontatie aangaan met zijn vader. De recensenten geven 2 of 3 sterren. André Waardenburg (NRC 31-8-’21): ‘(…) doet er alles aan de Chinezen te paaien (…). Ook de moraal over het belang van gezin boven ambitie is bedoeld voor traditioneel China. De serieuze inborst van deze superheldenfilm wordt soms onge…Lire la suite

À propos de Destin Daniel Cretton

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Destin Daniel Cretton est un réalisateur, producteur, monteur et scénariste américain né le 23 novembre 1978 à Haiku à Hawaï.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2002 : Longbranch: A Suburban Parable
  • 2006 : Bartholomew's Song
  • 2006 : Drakmar: A Vassal's Journey
  • 2007 : Deacon's Mondays
  • 2012 : I Am Not a Hipster
  • 2013 : States of Grace (Short Term 12)
  • 2016 : Scenes for Minors
  • 2017 : Le Château de verre (The Glass Castle)
  • 2019 : La Voie de la justice (Just Mercy)
  • 2021 : Shang-Chi et la Légende des Dix Anneaux (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings…En lire plus sur Wikipedia