DVD
Anglais

Lightyear

Angus MacLane (directeur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Buzz Lightyear is gestrand op een vijandige planeet. Samen met zijn bemanning moet hij een weg naar huis zien te vinden. Vanaf ca. 7 jaar.
Extra subject
2 sterren (Knack)
Titre
Lightyear / directed by Angus MacLane ; written by Angus MacLane [e.a.]
Directeur
Angus MacLane
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, © 2022
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2022
Durée
ca. 1u 40 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418610111

Commentaires

Dit gloednieuwe sci-fi actie-avontuur vertelt het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks. In Lightyear volgen we Buzz tijdens een spannende missie in de ruimte. Nadat hij met zijn commandant en zijn bemanning is gestrand op een vijandige planeet op 4,2 miljoen lichtjaar van de aarde, probeert Buzz Lightyear iedereen weer veilig thuis te brengen. Hij kan daarbij rekenen op de steun van een groep ambitieuze jonge rekruten en op zijn schattige robotkat, Sox. Maar de komst van de verschrikkelijke Zurg en zijn leger van meedogenloze robots zal hun taak er niet gemakkelijker op maken, vooral omdat deze laatste een heel specifiek plan in petto heeft... IMDb-score: 5.9/10. Vanaf ca. 7 jaar.

À propos de Angus MacLane

CC BY-SA 4.0 - Image by Juan 5280

Angus MacLane né le 29 octobre 1975 est un scénariste, réalisateur, animateur et un acteur américain.

Biographie

Angus MacLane travaille chez Pixar Animation Studios depuis 1997. On le connaît pour avoir écrit et réalisé le court-métrage Mini Buzz, le moyen-métrage télévisé Toy Story : Angoisse au motel, ainsi que le co-réalisateur de la suite du film Le Monde de Nemo : Le Monde de Dory. Il a été annoncé qu'il sera le réalisateur et le scénariste d'un film d'animation intitulé Buzz l'Éclair (Lightyear), centré sur les origines du personnage de Buzz l'Éclair.

Filmographie

Notes et références

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia