Collect & Read

De bibliotheek heeft de deuren terug geopend, maar loop je liever niet rond tussen de rekken of wil je je bezoek zo kort mogelijk houden dan kan je nog steeds gebruik maken van onze afhaaldienst Collect & Read.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Via een webformulier kan je een aanvraag doen om materialen aan de kant te laten leggen door het bibliotheekpersoneel. Geef je gewenste titels door en wij stellen het pakket samen. Weet je niet meteen wat te kiezen? Geef ons door wat je ongeveer zoekt (thriller, romantiek, historische strips, spannend boek voor kind van 9 jaar, prentenboek over dieren, …) en vertrouw op de bib om een verrassende selectie te maken.

Vanaf de heropening van de uitleenpost in Aarsele op woensdag 10 juni is het ook mogelijk om daar van deze afhaaldienst gebruik te maken. Opgelet: je kan geen materialen van de hoofdbibliotheek afhalen in Aarsele en vice versa! Ophalen is daar enkel mogelijk tijdens de openingsuren.

 Hiervoor hebben wij wel wat informatie nodig:

  • Naam
  • Lenersnummer: het nummer van je bibliotheekkaart of je rijksregisternummer als je je e-ID gebruikt
  • De manier waarop je gecontacteerd wil worden i.v.m. je aanvraag: per e-mail of telefonisch
  • De door jou gewenste materialen: MAXIMAAL 10 gedrukte werken + 5 DVD's
    • Ga via de catalogus na of de materialen daadwerkelijk beschikbaar zijn in de HOOFDBIBLIOTHEEK (werken uit Aarsele worden momenteel niet opgehaald). Enkel beschikbare materialen kunnen meegegeven worden. We plaatsen geen reserveringen omdat we niet weten hoe lang de bibliotheek nog gesloten blijft voor publiek en we niemand kunnen verplichten materialen terug te brengen tijdens de sluitingsperiode.
    • Indien je dat wenst mag je de keuze ook overlaten aan de bibliotheekmedewerkers. Gelieve dan wel wat algemene informatie op te geven (leeftijd van de bestemmeling, gewenste of geliefde onderwerpen/genres,...)
  • De plaats (Hoofdbibliotheek in Tielt of Uitleenpost in Aarsele) waar je het pakket aanvraagt en komt ophalen.

Ophalen van jouw pakket (+ evt. inleveren materialen)

Zodra je aanvraag verwerkt is, mag je van ons een mail of telefoontje verwachten. Je krijgt dan het volgnummer van je pakket, alsook de dag vanaf wanneer het pakket voor jou klaarligt. We stellen het sas van de bib op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een uur eerder open (van 14:00 uur tot 15:00 uur) voor de mensen die andere bezoekers willen mijden tijdens het ophalen van hun pakket. Je kan het pakket uiteraard ook altijd ophalen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Tijdens dat afhaalmoment mag je maar met 1 persoon tegelijkertijd in het sas aanwezig zijn. We raden je ook aan om de afgehaald materialen een drietal dagen opzij te leggen vooraleer je ze gebruikt (vanuit het standpunt beter voorkomen dan genezen). Wij doen immers hetzelfde met ingeleverde materialen.

Materialen inleveren kan via de inleverbus aan de ingang langs het Alexianenplein of de brievenbus aan de kant van de Lakenmarkt.

 

Klik op onderstaande link om materialen aan te vragen:

Ik wil graag gebruiken maken van Collect & Read