E-reader en E-boeken

Heb je genoeg van al dat papier? Zijn boeken te zwaar of nemen ze teveel plaats in om mee te nemen op reis of op je dagelijks traject met het openbaar vervoer?

Leen dan een e-reader met e-boeken!

Hoe gaat het in zijn werk?

Kijk in de catalogus van de bibliotheek of er een e-reader beschikbaar is.

• Alle e-readers zijn uitgeleend: je kan geen e-boeken ontlenen en moet nu wachten tot er een e-reader beschikbaar is.
  • Er is een e-reader beschikbaar. Je kiest in de catalogus de e-boeken die je op de e-reader wilt lezen.

Kies de e-boeken die je wilt lezen.

• Het e-boek is uitgeleend. Je moet wachten tot het terug beschikbaar is.
  • Het e-boek is niet uitgeleend. Je laat de bibliotheek weten dat je het e-boek wilt uitlenen.

Je kan maximaal 5 e-boeken per keer ontlenen.

Tip: Het is handig als je een paar reservetitels opgeeft. Het komt soms voor, zeker op drukke momenten, dat iemand vlak voor jou hetzelfde e-boek aanvraagt. Wij mogen een e-boek maar aan 1 iemand per keer uitlenen. Om efficiënt en snel te kunnen werken is het daarom handig als je een paar reservetitels opgeeft.

Deel je keuze mee.

Hoe laat je nu weten welke e-boeken je op de e-reader wilt? Dat kan op 3 manieren:

Zelf geven we de voorkeur aan een e-mail omdat we dan zeker alle informatie juist ontvangen.

Welke gegevens vragen we van jou?

• Je naam en voornaam
  • Je lenersnummer. Dit staat onder de barcode op je bibliotheekpas. Als je met je e-ID ingeschreven bent is dat je rijksregisternummer
  • Je e-mailadres om je te verwittigen.
  • De e-boeken die je wilt ontlenen.

Ontlenen en verlengen

• De e-reader met de gevraagde e-boeken kan ten vroegste de volgende werkdag opgehaald worden.
  • Je krijgt van ons een e-mail wanneer de e-reader klaar ligt.
  • Je kan de e-reader ophalen aan de infobalie in de bibliotheek.
  • Je moet een formulier ondertekenen waarop staat wie de e-reader in bezit heeft en op welke dag je de e-reader kwam afhalen.
  • Je krijgt de e-reader voor 4 weken mee naar huis.
  • De e-reader met e-boeken kan 1 keer verlengd worden. Dit kan in de bibliotheek of via Mijn bibliotheek.

De e-reader met e-boek(en) binnenbrengen

• De e-reader moet steeds aan de infobalie binnengebracht worden. Dus niet via de inleverbus en de brievenbus en niet via de innamekast.
  • Bij het binnenbrengen van de e-reader controleert een medewerker in jouw aanwezigheid of de e-reader geen beschadigingen heeft.
  • De medewerker dateert en tekent het formulier af als alles in orde is.

Heb je de uitleentermijn overschreden?

Het telaatgeld van de e-reader en de e-boeken is 0,10 euro per openingsdag/e-boek. Ook voor de e-reader wordt 0,10 euro per openingsdag telaatgeld aangerekend.