Boek
Nederlands

Casper!

Zanni Louise (auteur), Philip Bunting (illustrator), Anouk Abels (vertaler)
Pingui͏̈n Casper heeft geen zin om met mama mee te gaan. Zelfs niet als ze tot drie heeft geteld. Maar waar is Casper nu ineens gebleven? Prentenboek met grappige, eenvoudige kleurenillustraties en minimale tekst in tekstballonnen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Gehoorzamen
Titel
Casper!
Auteur
Zanni Louise
Illustrator
Philip Bunting
Vertaler
Anouk Abels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Errol!
Uitgever
[Amsterdam]: Uitgeverij Condor, © 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789493189164 (hardback)

Besprekingen

Prentenboek over de tegendraadse en eigenwijze pinguïn Casper. Samen met zijn mama heeft hij boodschappen gedaan. Casper vertikt het om verder te lopen, ook als ze tot drie telt... Hij zakt weg in de bodem, helemaal naar de Noordpool, waar de ijsberen leven. Als hij terugkeert, wil mama niet meer meekomen. Ze zijn wel blij dat ze elkaar weer kunnen knuffelen. Mooi uitgevoerd humoristisch prentenboek, met schitterende paginagrote illustraties. Het kleine rode mutsje van Casper is letterlijk en figuurlijk de rode draad van het verhaal. De minimale tekst is ondersteunend bij de paginagrote illustraties en staat in tekstballonnen. Er is een grote en vette letter gebruikt. De schrijfster en de illustrator wonen beiden in Australië en zijn succesvol, de illustrator maakte o.a. het informatieve jeugdboek 'De wereldse wijsheid van de mier.' (2020). Een aantrekkelijk prentenboek voor peuters die ook heel tegendraads kunnen zijn. Veel kijk- en leesplezier voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Casper!

Casper is een pinguïn. Hij heeft samen met mama boodschappen gedaan. Ze gaan terug naar huis. Maar Casper heeft geen zin. Hij blijft staan. Mama kan Casper toch moeilijk alleen achterlaten? Ze is radeloos. Wanneer mama tot drie heeft geteld en Casper nog steeds niet komt, vertrekt ze zonder hem. Op dat moment zakt Casper door de sneeuw. Hij beleeft er leuke avonturen in een ondergronds paradijs waar hij kan zwemmen, schaatsen, eten, muziek beluisteren ... Mama is in paniek wanneer ze enkel de muts van Casper terugvindt. Na een tijdje komt Casper gelukkig terug. Hij roept mama om mee te komen. Nu is het zijn beurt om tot drie te tellen ...Dit voorleesboek bevat weinig tekst. Het is heel mooi en eenvoudig uitgegeven. Deze eenvoud is de sterkte van dit boek. De rode sjaal en muts van Casper vallen meteen op tegen de lichte achtergrond. Het winterse karakter wordt goed weergegeven. De ogen weerspiegelen de emoties van Casper en z'n mama (boos, koppig, paniek, bezorgd…Lees verder