Spel
Nederlands

Wie is de ezel?

Wolfgang Kramer (auteur), Francois Bruel (illustrator)
Ach, ik had bijna gewonnen! Was aan het einde van het spel die verdraaide ezel maar niet tevoorschijn gekomen. Nu ben ik de sigaar en heb ik weer een handvol kaarten. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk van je kaarten af te komen. Dan scoren de andere spelers minpunten. Pas op voor de ezel... maar erger je niet, als hij bij je langskomt! Dit pittige pretspel voor jonge en oud staat garant
Titel
Wie is de ezel?
Auteur
Wolfgang Kramer
Illustrator
Francois Bruel
Taal
Nederlands
Uitgever
Almere: 999 Games, 2014
spelregels, 110 speelkaarten waaronder 1 ezel en 5 jokers
Speelduur
30 minuten
Aantekening
3 tot 12 spelers
EAN
8717249190547

Over Wolfgang Kramer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ticketautomat

Wolfgang Kramer (Stuttgart, 29 juni 1942) is een Duits ontwerper van gezelschapsspellen en een van de meest toonaangevende ontwerpers van designer games.

Kramer heeft meer dan 100 speltitels op zijn naam staan. Van zijn spellen zijn meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht. Hij behoort hiermee tot de succesvolste spelontwerpers ooit. De belangrijkste spellenprijs, Spiel des Jahres, heeft hij vijf keer gewonnen met een van zijn spellen en vele andere van zijn spellen zijn ervoor genomineerd.

Kramer werkte jaren als systeemanalist en verkoper. In 1989 stopte hij met zijn werk en maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Hij werd daarmee de allereerste fulltime spelontwerper. Hij is sinds 1986 voorzitter van de SAZ, een organisatie van spelontwerpers. Bij bijeenkomsten van deze organisatie deelt hij graag zijn kennis.

Hij werkt vaak samen met andere ontwerpers, zoals Michael Kiesling and Richard Ulrich.

Een eigenschap van sommige gezelschapsspellen in de D…Lees verder op Wikipedia