Spel
Nederlands

Torres

Wolfgang Kramer (auteur), Michael Kiesling (auteur)
De oude koning wil aftreden en een van zijn zoons moet hem opvolgen. Om de meest geschikte opvolger te vinden, organiseert hij een wedstrijd: wie binnen drie jaar de hoogste en grootste kastelen bouwt, zal de nieuwe koning worden. Aan het einde van elk jaar beoordeelt de koning de voortgang en aan het einde van het derde jaar kiest hij zijn opvolger. De spelers kruipen in de huid van een prins die
Onderwerp
Constructiespelen
Titel
Torres
Auteur
Wolfgang Kramer Michael Kiesling
Taal
Nederlands
Uitgever
Exloërmond: White Goblin Games, 2017
1 doos
Speelduur
60 min.
Aantekening
Inhoud: 1 speelbord, 92 bouwstenen, 28 ridders (4x7), 1 koning, 4 '100/200'-tegels, 40 actiekaarten, 8 meesterkaarten, 3 rondekaarten, 1 overzichtskaart, spelregels + extra blad Voor 2-4 spelers Vermelding op doos: 10-99 jaar
EAN
8718026302351

Over Wolfgang Kramer

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ticketautomat

Wolfgang Kramer (Stuttgart, 29 juni 1942) is een Duits ontwerper van gezelschapsspellen en een van de meest toonaangevende ontwerpers van designer games.

Kramer heeft meer dan 100 speltitels op zijn naam staan. Van zijn spellen zijn meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht. Hij behoort hiermee tot de succesvolste spelontwerpers ooit. De belangrijkste spellenprijs, Spiel des Jahres, heeft hij vijf keer gewonnen met een van zijn spellen en vele andere van zijn spellen zijn ervoor genomineerd.

Kramer werkte jaren als systeemanalist en verkoper. In 1989 stopte hij met zijn werk en maakte hij van zijn hobby zijn beroep. Hij werd daarmee de allereerste fulltime spelontwerper. Hij is sinds 1986 voorzitter van de SAZ, een organisatie van spelontwerpers. Bij bijeenkomsten van deze organisatie deelt hij graag zijn kennis.

Hij werkt vaak samen met andere ontwerpers, zoals Michael Kiesling and Richard Ulrich.

Een eigenschap van sommige gezelschapsspellen in de D…Lees verder op Wikipedia