Boek
Nederlands

Heersers : een getuigenverslag over taal en dominantie

Wannes Cappelle (auteur)
+1
Heersers : een getuigenverslag over taal en dominantie
×
Heersers : een getuigenverslag over taal en dominantie Heersers : een getuigenverslag over taal en dominantie

Heersers : een getuigenverslag over taal en dominantie

Wie vroeger naar een optreden ging van Wannes Cappelle, hoorde er enkel liedjes in het Engels. Want Wannes wilde de wereld veroveren. Helaas. Pas toen hij in het West-Vlaams begon te zingen, de taal van de underdog, kwam het succes.

In Heersers filosofeert Capelle over zijn haat-liefde-verhouding met zijn dialect, zijn worsteling met het AN en zijn nijd tegenover het Engels.

Titel
Heersers : een getuigenverslag over taal en dominantie
Auteur
Wannes Cappelle
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Academia Press, 2021
63 p.
ISBN
9789401475211 (paperback)

Over Wannes Cappelle

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Wannes Cappelle (Wevelgem, 9 augustus 1979) is een Vlaams zanger, muzikant en acteur. Hij is het brein – frontman, zanger en songwriter – achter de band Het Zesde Metaal.

Cappelle studeerde na het secundair in het Sint-Aloysiuscollege van Menen eerst godsdienstwetenschappen in Leuven om vervolgens de kleinkunstopleiding aan het Herman Teirlinck Instituut (Studio Herman Teirlinck) te volgen.

Met Het Zesde Metaal brengt hij eigenwijze West-Vlaamse nummers en won hij in 2005 de prijs Jong Muziekwerk bij Theater Aan Zee.

Van 2009 tot 2012 was Cappelle ook buiten zijn eigen band muzikaal actief bij de Nederlandse band Roosbeef, waar hij de gitaar, piano en backing vocals verzorgde. In 2011 bracht hij met Roosbeef het album Omdat ik dat wil uit. In februari 2012 volgde Ploegsteert, het tweede album van Het Zesde Metaal. Opvolger Nie voe kinders verscheen in november 2014.

Daarnaast werkt Cappelle vooral in het theater. Hij schreef …Lees verder op Wikipedia