Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Buitengewone gebeurtenissen

Buitengewone gebeurtenissen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Oscar (13, ik-figuur) woont met zijn vader in een bejaardentehuis. Zijn vader is er na het overlijden van moeder directeur geworden. Oscar is verdrietig, gaat naar school, observeert de bejaarden om zich heen en heeft een hekel aan zuster Mathilde. Maar dan gebeurt er iets dat de aandacht van jong en oud trekt: wat heeft de graaf allemaal te verbergen, wat heeft hij op zijn kerfstok? Een ingenieuze zoektocht begint waarin de bejaarde Karel, Otto en Lise een team vormen, samen met Oscar en vriendinnetje Stiene. Met een zakje met toverkracht, een fetisj, kan Oscar teruggaan in de tijd. Hij komt terecht in het kasteel van de graaf en kan door dit magische gebeuren verleden met heden verbinden in een verhaal van een zoektocht, dat op knappe wijze in meerdere lagen verteld wordt. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes samen, behalve een paar losse eindjes, die mogelijk in een vervolg worden beantwoord. Spannend, fantasierijk leesboek, met een originele setting. Eerste deel van een serie. V…Lees verder

Over Vera Van Renterghem

Vera Van Renterghem (1963) is een Vlaams auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze debuteerde in 2008 met Giftig! bij uitgeverij Manteau.

Vera schrijft naast kinder- en jeugdromans ook kortverhalen, poëzie, theaterteksten en filmscenario’s. Enkele van haar gedichten werden gepubliceerd in literaire tijdschriften. “Bovenal ben ik een moeder, een dochter, een vrouw, een vriend, een zwerver, een twijfelaar, een zoeker, een bewonderaar en misschien daardoor ook een schrijver," omschrijft ze zichzelf.

Biografie

Vera Van Renterghem werd als tweelingzus in Brugge geboren in een gezin met twee oudere broers en twee oudere zussen. Lezen en fantaseren waren heel belangrijk voor haar. Aan de universiteit studeerde ze hedendaagse geschiedenis. Haar eerste schrijfervaring deed ze op aan de universiteit. Als wetenschappelijke medewerker schreef ze er enkele geschiedenisboeken en artikels voor wetenschappelijke tijdschriften.

Lees verder op Wikipedia