Op zoek naar de waarheid omtrent zijn omgekomen dochter komt journalist Hannis terecht op de Faeröer eilanden waar hij terecht komt in een web van leugens en geheimen.
Taal
Deens
Uitgever
Lumière, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
6 x 45 min.
Aantekening
Deens gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5407003483253

Besprekingen

Gebaseerd op de romans van de Faeröerse schrijver Jógvan Isaksen. Journalist Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen, The Marco Effect) reist af naar zijn geboortestreek op de Faeröer eilanden nadat hij een mysterieuze boodschap ontvangt van Sonja, die beweert zijn dochter te zijn en voor haar leven vreest. Bij zijn aankomst blijkt Sonja verdwenen. Hannis raakt verwikkeld in een zoektocht vol intriges in de lokale vissersgemeenschap. Hannis' bevindingen op het eiland brengen hem al snel in conflict met rechercheur Karla Mohr. Zijn verdere zoektocht naar de waarheid ontrafelt een web van leugens en duistere geheimen op het eiland.

Over Ulrich Thomsen

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Ulrich Thomsen (Næsby (Odense), 6 december 1963) is een Deense filmacteur.

Biografie

In de jaren 90 was Thomsen een van de grote talenten in de Deense filmwereld en brak hij door met zijn rol als Christian Klingenfeldt in de bekroonde Dogma 95-film Festen (1998) van filmregisseur Thomas Vinterberg. Hierna kreeg Thomsen ook internationale rollen aangeboden, waaronder een rol in de James Bondfilm The World Is Not Enough (1999). In 2019 was de acteur ook te zien als hoofdrolspeler in de Deense misdaadserie Forhøret (Face to face). Alma Ekehed Thomsen die de dochter van Thomsen speelt in de serie Forhøret is ook zijn echte dochter.

Filmografie (selectie)

  • Nattevagten (Nightwatch), regie Ole Bornedal, 1994
  • Valgaften (Election Night), regie Anders Thomas Jensen, 1998
  • Festen, regi…Lees verder op Wikipedia