Boek
Nederlands

De kont van een hond

Tiny Fisscher (auteur), Nicole Van Dooren (illustrator)
+1
De kont van een hond
×
De kont van een hond De kont van een hond
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Waarom snuffelt een hond aan de konten van andere honden? Lees van alles over honden. Met gekleurde illustraties. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Honden
Extra onderwerp
Beginnende lezers
Titel
De kont van een hond
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Nicole Van Dooren
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789021475905 (hardback)

Besprekingen

Een speels informatief boekje met allerlei leuke weetjes over honden. Zo wordt er o.a. verteld over honden uitlaten, het lawaai dat ze kunnen maken, over een asiel en waarom de hond aan de kont van een andere hond snuffelt. Met korte tekstjes, soms op rijm en grappige, vertederende kleurenillustraties van honden. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar. Tiny Fisscher (Castricum, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Bam! Ik lees*'.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia