Wat & Hoe Stedentrip Venetië bevat de Top 10 hoogtepunten van Venetië, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip Venetië is handzaam, compleet en betrouwbaar, ideaal voor je reis.

Venetië is een betoverende stad en heeft een verborgen kant
Extra onderwerp
Venetië, reisgidsen
Titel
Venetië
Auteur
Teresa Fisher
Bewerker
Sally Roy Tineke Zwijgers Jaap Verschoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral Venice
Editie
Zesde, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2022 | Andere uitgaven
190 p. : ill.
ISBN
9789021596204 (paperback)

Besprekingen

Een reis is een efficiënte aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Dat is het uitgangspunt van de Nederlandse reisgidsenreeks 'Wat & hoe'. Timemanagement en planning zijn dan ook sleutelconcepten in de gidsen over Venetië en Rome.

Een inleidend hoofdstuk bevat, naast enkele cijferweetjes en culinaire tips, een lijst met suggesties voor een echt blitzbezoek. Daarna volgt een tiental bladzijden praktische tips, met o.m aandacht voor feestdagen, grote evenementen en openbaar vervoer. Ook werd er een beknopt lijstje losse Italiaanse woorden opgenomen, overbodig voor wie het Italiaans enigszins machtig is, nutteloos voor wie geen Italiaans spreekt.

Het deel 'De selectie' bevat tien highlights. Voor Rome zijn dit vanzelfsprekend het Vaticaan, de Romeinse restanten en de musei Capitolini, maar ook de piazza Navona en de San Clemente. De gids over Venetië plaatst o.m. het Canal Grande, de San Marco en de Scuola Grande di San Rocco in de top tien.

De teksten die deze h…Lees verder
Deze kleinere variant van de 'Wat & Hoe Reisgids' is gewijd aan Venetië. Het zijn kleine pockets met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gids is beknoptheid. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen van weetjes. Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan cafés, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. Top 10-lijstjes, hotspots en ook enkele autoroutes en stadswandelingen zijn opgenomen. De gids besluit met een algemeen register en kaartregister. Herziene druk.