Boek
Nederlands
Als een vrouw vermoedt dat haar man een wereldberoemde, onder pseudoniem opererende schrijver is die (zonder dat zij het weet) miljoenen verdient met zijn boeken, besluit zij de confrontatie met hem aan te gaan.
Titel
Verdraaid
Auteur
Steve Cavanagh
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Twisted
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
346 p.
ISBN
9789024588381 (paperback)

Besprekingen

De Ierse schrijver (1976) is van oorsprong advocaat. Hij is bekend van zijn vier thrillers met advocaat Eddie Flynn in de hoofdrol. In dit vijfde boek heeft hij gekozen voor andere personages. De thriller heeft een indrukwekkend aantal plotwendingen zodat de aandacht van de lezer geen moment verslapt. J. T. LeBeau, een pseudoniem, is een populaire thrillerschrijver met hoge verkoopcijfers. Niemand weet echter wie er achter het pseudoniem schuilgaat. Hoofdpersonage Paul Cooper woont met zijn vrouw Maria in Port Lonely in de Verenigde Staten en is voor zijn werk als marketingadviseur veel van huis. Wat Paul niet weet, is dat zijn vrouw een relatie heeft met Daryl, een ober uit het plaatselijke restaurant. Op een dag stuit Maria bij toeval op een bankafschrift van haar man waaruit blijkt dat hij miljoenen bezit. Ze krijgt het gevoel dat zij hem nauwelijks kent, vooral wanneer zij aanwijzingen vindt dat hij mogelijk J.T. LeBeau is. Zij besluit samen met Daryl de confrontatie met haar man …Lees verder

Over Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse advocaat en auteur van met name thrillers.

Leven en werk

Cavanagh is geboren en getogen in Belfast. Toen hij achttien jaar was ging hij naar Dublin om rechten te studeren. Na zijn afstuderen praktiseerde hij civiel recht.

In de Eddie Flynnserie is het gelijknamige personage een advocaat en voormalig oplichter uit New York. Dit personage komt in meerdere boeken voor, maar de verhalen zijn opzichzelfstaand.

Met zijn roman The liar heeft hij in 2018 de Gold Dagger Award gewonnen. Zijn boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

Eddie Flynn serie
  • 2015 - The defence, (in het Nederlands: De verdediging)
  • 2016 - The plea, (in het Nederlands: Het…Lees verder op Wikipedia