Boek
Nederlands

Sterrins Reptielenreis

Sterrin Smalbrugge (auteur), Wendy Panders (illustrator)
+1
Sterrins Reptielenreis
×
Sterrins Reptielenreis Sterrins Reptielenreis
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bijna overal op de wereld komen reptielen voor. Ontdek hoe deze slimme dieren zich hebben aangepast in zowel koude en warme gebieden. Zo jaagt de Texaanse padhagedis zijn vijanden weg met een bloedbom! Met veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Reptielen
Extra onderwerp
Reptielen (jeugd)
Titel
Sterrins Reptielenreis
Auteur
Sterrin Smalbrugge
Illustrator
Wendy Panders
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
139 p. : ill.
ISBN
9789024592388 (hardback)

Besprekingen

Van de koele Noord-Europese landen tot de Australische bush – bijna overal ter wereld komen reptielen voor. Deze bijzondere dieren weten zich in bijna ieder klimaat en landschap aan te passen. Met een reis over zes continenten toont de auteur (ecologe en reptielenexpert) de rijke diversiteit aan soorten en hun overlevingsstrategieën. Elk hoofdstuk begint met een korte impressie van een van de continenten: grootte, bevolking, fysisch-geografische kenmerken en klimaat. Daarna komen hun fascinerende inwoners aan bod, zoals de dennenappelskink met zijn knalblauwe tong, de indrukwekkende reuzenanaconda en de kwispelende halsbandleguaan. De teksten in twee kolommen lezen als boeiende verhalen en worden afgewisseld met prachtige kleurenfoto’s en -tekeningen, interessante weetjes, pas ontdekte soorten, de betekenis van reptielen in diverse culturen, nieuwsberichten en interviews. Bevat een uitgebreide inhoudsopgave, geen register. In 2019 verscheen 'Het grote reptielenboek'*. De auteur presen…Lees verder

Over Sterrin Smalbrugge

Sterrin Smalbrugge (Rijssen, 28 december 1993) is een Nederlands ecoloog, reptielendeskundige, schrijfster en presentatrice.

Biografie

Jeugd en opleiding

Smalbrugge interesseerde zich vanaf jonge leeftijd in reptielen. Haar voorbeeld was Steve Irwin.

Ze studeerde aan de Wageningen Universiteit en bestudeert reptielen over de hele wereld. Ze is ervaren in het hanteren van gifslangen.

Werk

In 2018 richtte Smalbrugge samen met natuurfotograaf Jason Savage 'The Conservative Front' op, een team van natuurbeschermers.

In 2019 bracht Smalbrugge haar boek Het grote reptielenboek uit, gericht op kinderen.

Daarnaast heeft Smalbrugge verschillende programma's gepresenteerd, zoals De grote reptielenshow, Superhelden van het dierenrijk en Reptielengek (op Videoland).

Smalbrugge stond in het theater met de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties