Boek
Nederlands

Oenny bouwt een huisje

Ruth Wielockx (auteur), Michiel Reinoud (concept)
+1
Oenny bouwt een huisje
×
Oenny bouwt een huisje Oenny bouwt een huisje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De zon schijnt en Oenny en Marcel willen samen buiten spelen. Ze bouwen samen een huisje in de tuin. Ineens gaat het regenen. Nu kunnen ze fijn schuilen! Prentenboek met eenvoudige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Spelen, Hutten bouwen
Titel
Oenny bouwt een huisje / [tekst en illustraties] Ruth Wielockx ; naar een idee van Michiel Reinoud
Auteur
Ruth Wielockx
Concept
Michiel Reinoud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[20] p. : ill.
ISBN
9789044830057 (hardback)

Besprekingen

Oenny en Marcel de vogel bouwen samen een huis voor Oenny, zodat hij kan uitrusten en droog kan zitten als het regent. Oenny ziet eruit als een knuffel, lijkt op een hond en loopt op twee benen. De teksten bestaan uit korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen. Ze staan onder in de illustratie. Deze vrolijke, kleurige illustraties geven een leuk beeld van het verhaal, waarbij niet veel details zijn afgebeeld. Grappig is dat het geblokte motief van het dekentje in Oenny’s huisje terugkomt op de schutbladen. Een eenvoudig, kort en vrolijk verhaal voor peuters over samenwerken en samen spelen. Over Oeny verschenen eerder twee prentenboekjes en nu ook 'Oenny telt van 1 tot 10'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Oenny bouwt een huisje

Het knuffeldiertje (of is het een hondje?) Oenny en het vogeltje Marcel spelen buiten. Oenny kijkt wel op van het leuke huisje dat Marcel heeft, maar hij past er zelf niet in. Samen beslissen ze een huisje voor Oenny te maken. Terwijl Marcel hem raad geeft, zet Oenny de planken op elkaar. Het wordt een heel gezellig huisje en Oenny is dolgelukkig als Marcel bij hem op bezoek komt.Dit boekje werd ontworpen voor Unicef. De thema’s vriendschap en samenwerken zullen in vele landen tot een boeiend gesprek leiden, maar er zit ook een diepere betekenis in het verhaal. Het is in de geschiedenis nog nooit gebeurd dat zoveel mensen onderweg zijn, hetzij op de vlucht voor geweld, door hongersnood of op zoek naar een menselijker bestaan. Veel kinderen wonen al jaren in vluchtelingenkampen of verblijven ergens illegaal en zonder vaste stek. Dit zo duidelijke beeld van een knus huisje, waar het gezellig en fijn om te verblijven is, zal, waar ook ter wereld dit boekje bekeken w…Lees verder