Boek
Nederlands

De circustrein

Ruth Wielockx (auteur)
+1
De circustrein
×
De circustrein De circustrein

De circustrein

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Hoeveel zebra's rijden mee met de circustrein, en hoeveel apen doen gek? Een circusdirecteur rijdt in zijn locomotief, met daarachter wagons vol circusdieren. Hardkartonnen prentenboek om tot tien te leren tellen, met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Tellen, Circussen
Titel
De circustrein
Auteur
Ruth Wielockx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[18] p. : ill.
Aantekening
Kartonboekjes
ISBN
9789044820294 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Een circusdirecteur rijdt in zijn locomotief. Hij heeft één papegaai in een kooi bij zich. Daarachter volgen de wagons met andere circusdieren. Elke dubbele pagina laat een wagon zien met achtereenvolgens twee olifanten, drie slangen, vier zebra’s, enz. Boven aan de linkerpagina staat steeds een vraag, die begint met ‘Hoeveel...’. Het cijfer staat groot gedrukt in kleur op de zijkant van de betreffende wagon. Het tellen begint aan de binnenkant van het omslag en eindigt op de achterflap van het boekje, waarop wagon nummer tien staat afgebeeld. Alleen de zeven zeeleeuwtjes vertonen kunstjes. Alle overige dieren zijn niet actief, waardoor het onderwerp ‘circus’ maar beperkt aan de orde komt. De afbeeldingen zijn geschilderd in harde, heldere kleuren op een witte achtergrond. De eenregelige tekst per dubbele pagina is geheel gedrukt in hoofdletters, waarbij de naam van het te tellen dier steeds groter en vet gedrukt is. Een …Lees verder

De circustrein

De circustrein vertrekt, met aan boord één papegaai, twee olifanten, drie slangen, vier zebra’s, en zo verder tot tien hondjes. Een pretentieloos telboek dus. Met zeer matige illustraties, en basic tekst: op elke pagina een simpele vraag à la “Hoeveel slangen rijden met de circustrein mee?” Niets nieuws onder de telboekjes.