Boek
Nederlands

Pony

R.J. Palacio (auteur), Annelies Jorna (vertaler)
Als er opeens een pony voor de deur staat, ziet Silas dit als een teken: hij moet proberen zijn vader te bevrijden van de criminelen die hem hebben meegenomen. Met enkele zwart-witafbeeldingen. Vanaf 10 jaar.
Titel
Pony
Auteur
R.J. Palacio
Vertaler
Annelies Jorna
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pony
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022
303 p.
ISBN
9789045127293 (paperback)

Besprekingen

Een avontuurlijke wild-westverhaal over vriendschap, familie en het overwinnen van uitdagingen. De vader van Silas wordt midden in de nacht meegenomen door criminelen en Silas belooft thuis op hem te wachten. Dan staat er opeens een pony voor de deur en Silas ziet dit als een teken: hij moet proberen om zijn vader te bevrijden. Gelukkig heeft hij gezelschap van zijn beste vriend, een geest. Met enkele zwart-witafbeeldingen. Voor lezers vanaf 10 jaar. R.J. Palacio (Queens, 1963) is een internationaal bekende Amerikaanse auteur, jeugdauteur en grafisch ontwerper. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over R.J. Palacio

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Raquel Jaramillo Palacio (pseudoniem: R.J. Palacio) (New York, 13 juli 1963) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur en grafisch ontwerper.

Biografie

Raquel Jaramillo Palacio werd in 1963 geboren in New York als kind van Colombiaanse ouders. Jaramillo studeerde aan de High School of Art & Design in Manhattan en studeerde vervolgens 'illustratie' aan de Parsons School of Design. Ze bracht haar juniorjaar door aan de Amerikaanse Universiteit in Parijs waar ze veel rondreisde voordat ze terugkeerde naar New York met het oog op een carrière als illustrator.

Jaramillo werkte vele jaren als artdirector, foto-illustrator en ontwerper van boekomslagen, dit laatste gedurende meer dan twintig jaar. Tot 2012 publiceerde ze haar boeken onder haar echte naam, Raquel Jaramillo. In haar boeken Dream, Baby, Dream (1998), Ride, Baby, Ride (1998) en Last Summer - A Little Book for DadsLees verder op Wikipedia