Boek
Nederlands

Ridder Roa en de verliefde trol

Pim Lammers (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
+1
Ridder Roa en de verliefde trol
×
Ridder Roa en de verliefde trol Ridder Roa en de verliefde trol
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Prinses Roa heeft aan trol Troela beloofd dat ze een lieve trol voor haar zal vinden. Maar dat is niet eenvoudig, want alle trollen zitten verstopt in grotten. En ze zijn ook nog gevaarlijk… Misschien kan heks Hella helpen? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Ridders
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Ridder Roa en de verliefde trol
Auteur
Pim Lammers
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
55 p. : ill.
ISBN
9789048740819 (hardback)

Besprekingen

Ridder Roa verveelt zich want er zijn maar weinig avonturen te beleven. Via de website RidderGezocht.nl verschijnen ook steeds minder berichten. Moena de draak komt langs en als Roa met hem gaat voetballen komt er een trol. In een eerder avontuur heeft Roa beloofd de trol te helpen bij het vinden van liefde. Ze liegt dan dat ze iemand heeft gevonden en de trol met haar in contact zal brengen de volgende dag. Dan begint een avontuur om een trol te vinden, waarbij de hulp van heks Hella wordt ingeschakeld. Derde deel over de avonturen van prinses Roa, die dus ook een ridder is, en getrouwd met prinses Ayla. Een modern, humoristisch sprookje in een literaire taal, waarbij de auteur laat zien dat dat voor aankomende lezers (AVI-M5) heel goed mogelijk is. In het verhaal staan veel verwijzingen naar de eerdere deeltjes. Deze voorkennis is niet noodzakelijk, maar het verhaal zal uitnodigen om de eerdere deeltjes ook te gaan lezen. Er zijn veel allusies naar de sprookjeswereld die vaak op zij…Lees verder

Over Pim Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Pim Lammers

Pim Lammers (2 oktober 1993) is een Nederlandse schrijver. In 2017 verscheen zijn eerste prentenboek Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. In 2018 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel en daarmee werd Lammers op 24-jarige leeftijd de jongste winnaar van een Zilveren Griffel ooit. Naast kinderboeken schrijft hij ook voor volwassenen.

Lammers studeerde politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Prijzen

  • 2018 - Zilveren Griffel voor Het lammetje dat een varken is, geïllustreerd door Milja Praagman
  • 2019 - White Raven voor De boer en de dierenarts, samen met illustrator Milja Praagman. De White Raven is een selectie van bijzondere kinder- en jeugdboeken van over de hele wereld, gemaakt door de Internationale Jugendbibliothek in München.
  • 2021 - Nominatie de Bo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties