Dvd
Nederlands
Kim de Rooij, inmiddels werkzaam voor Human Rights, en undercoveragent Bob Lemmens doen onderzoek naar illegale wapenhandel en het spoor leidt naar een country & western manege in België.
Onderwerp
Wapenhandel
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2020
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 500 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands gesproken, audiodescriptie in het Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
8719372009536

Besprekingen

Seizoen 2 (2020, 10 afleveringen) van een Nederlands-Vlaamse misdaadserie, ontwikkeld door Jan Theys over de undercoveragenten Kim de Rooij (Anna Drijver) en Bob Lemmens (Tom Waes) en hun grote tegenspeler drugsbaas Ferry Bouman (Frank Lammers). Seizoen 2 start een jaar na het eind van seizoen 1. Kim werkt nu voor Human Rights en doet onderzoek naar illegale wapenhandel in Syrië. Het spoor leidt naar een country & western manege in België en Bob gaat undercover in de organisatie van de wapenhandelaars, de gebroeders Laurent en JP Berger (Wim Willaert en Sebastien Dewaele). Drugsbaas Ferry Bouman probeert vanuit de gevangenis de ware identiteit van de undercoveragenten Bob en Kim te achterhalen. Beoordeling IMDb: 7,9. Mark Moorman (Volkskrant 17-9-’20): ‘De dynamiek van het tweede seizoen krijgt een kickstart van de scenaristen met een schokkende ontwikkeling in de eerste aflevering‘ (4 sterren). André Nientied (Parool 5-9-’20): ‘vele nieuwe personages, waarbij vooral de broers Berger …Lees verder

Over Pieter Van Hees

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Pieter Van Hees (1970) is een Vlaams regisseur en scenarioschrijver.

Hij studeerde Germaanse filologie aan de KU Leuven en film aan Sint-Lukas. Hij maakte verschillende kortfilms, waaronder de in september 2001 met een Amerikaanse Pixie Award (de Oscar voor internetfilms) bekroonde kortfilm Black XXX-Mas. Ook in 2001 werden zijn films vertoond op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven waar hij zes jaar later ook nog in de jury zou zetelen.

In 2011 regisseerde hij vier afleveringen uit het zesde seizoen van Zone Stad.

Enkele jaren later volgden twee langspeelfilms, Linkeroever uit 2008 en Dirty Mind uit 2009.

In 2014 kwam Waste Land uit, zijn derde langspeelfilm. In 2015 regisseerde hij twee afleveringen uit De Bunker en Chaussée d'Amour. In 2016 regisseerde hij de vtm televisieserie De Bende van Jan de Lichte.

Hij is lid van de Unie van Regisseurs.

Hij speelde ook een…Lees verder op Wikipedia