Strip
Nederlands

Boerke ontgoocheld

Boerke, genietend van stijgende roem, gaat op zoek naar de ultieme heldenrol! Is dit het moment om uit te groeien tot een held van de natie of moet hij zich schikken in zijn lot als pantoffelheld en eeuwige loser? Zijn al die heldenverhalen fake news?

In dit nieuwe verhaal gaat Boerke op zoek naar de persoon achter de held. Geen enkele muzikale, maatschappelijke, culturele of sportieve he

Titel
Boerke ontgoocheld
Auteur
Pieter De Poortere
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Nanuq, 2021
54 p. : ill.
Aantekening
Zonder woorden
ISBN
9789464005837 (hardback)

Over Pieter De Poortere

Pieter De Poortere (Gent, 17 september 1976) is een Vlaams striptekenaar en cartoonist, vooral bekend om de reeks Boerke.

De Poortere begon zijn carrière in 2000 als freelance illustrator en publiceerde onder meer in Humo en later Focus Knack. In 2001 bedacht hij de gagstrip Boerke, waarmee hij onmiddellijk succes oogstte. Hij won er dat jaar ook de 'Cartoonistenmedaille' voor 'Beste Nederlandstalige strip van 2001' mee.

Op 11 juli 2011 werd in Parijs een stripmuur onthuld die door De Poortere zelf ontworpen is.

In 2019 verscheen het album Super Mickey van zijn hand met Mickey Mouse in de hoofdrol.

Bibliografie

  • De reeks Boerke
  • De zichtbare man (Bries, 2003)
  • Kak (Bries, 2004)
  • Joe de Eskimo (Bries, 2007)
  • Eskimo gaat op reis (Lannoo, 2007)
  • Super Mickey (Glénat, 2019)
  • Lam (Nanuq, 2020)
  • De Leeuwen van Vlaanderen (Nanuq, 20…Lees verder op Wikipedia