Boek
Nederlands

Ons hart : de complete handleiding

Pedro Brugada (auteur), Marc Geenen (medewerker), Barbara Debusschere (medewerker)
Uitleg over de werking van het gezonde hart, hartaandoeningen en hoe deze voorkomen en behandeld kunnen worden.
Titel
Ons hart : de complete handleiding
Auteur
Pedro Brugada
Medewerker
Marc Geenen Barbara Debusschere
Taal
Nederlands
Editie
Volledig herziene editie
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
237 p. : ill.
ISBN
9789401495417 (paperback)

Besprekingen

Een herziene editie* van de informatieve gids over de werking van het gezonde hart en het voorkomen en behandelen van hartaandoeningen. In dit boek belicht cardioloog Pedro Brugada de relatie tussen levensstijl en hart- en vaatziekten, de late diagnose van veel hartproblemen, en het feit dat vrouwen en sporters belangrijke risicogroepen zijn. Brugada geeft inzicht in de werking van het gezonde en het zieke hart, ontkracht enkele mythes en belicht het verschil tussen een hartstilstand en een hartinfarct. Deze herziene editie werd niet alleen geactualiseerd met de laatste wetenschappelijke inzichten, maar bevat ook twee nieuwe hoofdstukken over onderbelichte onderwerpen: het vrouwenhart en het sportershart. Helder en begrijpelijk geschreven. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met zwart-witfoto’s en anatomische tekeningen en schema’s in zwart-wit en rood. Pedro Brugada (1952) is arts, onderzoeker en cardioloog en de ontdekker van het Brugada-syndroom. Hij heeft zijn eigen medisc…Lees verder

Over Pedro Brugada

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Carlodeas

Pedro Brugada Terradellas (Girona, 11 augustus 1952) is een Spaans-Belgische cardioloog. Samen met zijn broers Josep en Ramon is hij een van de naamgevers van het Syndroom van Brugada, een zeldzame en meestal erfelijke ziekte van het hart, die bij schijnbaar gezonde mensen tot een plotse dood door ventrikelfibrilleren kan leiden. Dit gebeurt meestal bij jongvolwassenen.

Biografie

Pedro Brugada is de oudste van vier kinderen van Ramón Brugada en Pepita Terradellas. Hij studeerde geneeskunde aan de universiteit van Barcelona en volgde een opleiding cardiologie in het academisch ziekenhuis van Barcelona. Hij werkte aan het Hospital Sant Pau i Santa Tecla, aan de Universiteit Maastricht en aan het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis te Aalst. Sinds 1 januari 2007 is hij verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Brussel. Hij combineert die betrekking met een praktijk in Aalst.

Het Syndroom …Lees verder op Wikipedia