Boek
Nederlands

De zevende dienaar

Paul Wauters (auteur), Mark Borgions (illustrator), Koen Brandt (muziek)
De nar Trammezant krijgt de kans een held te worden. Prinses Joy wordt namelijk door haar oma vastgehouden in een ondergronds paleis. Grappig hoorspel en vrije versie van het sprookje 'De zes dienaren' van Grimm. Met cd, liedteksten en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De zevende dienaar
Auteur
Paul Wauters
Illustrator
Mark Borgions
Muziek
Koen Brandt
Naar het werk van
Jacob Grimm Wilhelm Grimm
Uitvoerder
Mathijs Scheepers  (stem) Katelijne Verbeke  (stem) Stijn Van Opstal  (stem) Inge Paulussen  (stem) Tom Dewispelaere  (stem)
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Het Geluidshuis, 2014
[44] p. : ill. + 1 cd
Aantekening
Gebaseerd op het sprookje 'De zes dienaren'
ISBN
9789079040292 (hardback)

Besprekingen

Dit komische en eigenzinnige hoorspel op cd is een heel vrije bewerking van het sprookje 'De zes dienaren' van de gebroeders Grimm. Het draait allemaal om Trammezant, een nar die liever ridder is. Hij moet prinsesje Joy vermaken in het koninkrijk waar blijdschap de boventoon voert. Ondertussen bouwt Joys oma Antithesia onder de grond aan haar paleis, dat gemaakt wordt door het bovengrondse paleis van Joy de grond in te laten zakken. Ook Joy komt naar het benedenrijk, waar zij de keerzijde van blijdschap leert kennen. De ouders van Joy sturen de zes dienaren om haar te redden, maar het is een zevende die de klus zal klaren. Dit tachtig minuten durende verhaal vol kolderieke humor met moderne verwijzingen wordt ten gehore gebracht door een sterke groep stemacteurs. Tussendoor staan muzikale intermezzo’s en grappige geluidseffecten. Net als in andere delen van de reeks 'Een heerlijk hoorspel' zijn in het fraai geïllustreerde boekwerk de liedteksten terug te vinden. De verklarende woorden…Lees verder

Suggesties