Boek
Nederlands

Weerwolf(n)achtbaan

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Weerwolf(n)achtbaan
×
Weerwolf(n)achtbaan Weerwolf(n)achtbaan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Noura verdwijnt tijdens een schoolreisje naar de Efteling. Dolfje, opa Weerwolf, Leo en Timmie gaan terug om haar te vinden. Het is de Nacht van de Macht van Acht: bij volle maan komen vreemde wezens tot leven, heksen sluipen rond en er is een samenzwering.
Onderwerp
Weerwolven, Efteling
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Weerwolf(n)achtbaan
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Weerwolfnachtbaan
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018 | Andere uitgaven
182 p. : ill.
ISBN
9789025860684 (hardback)

Besprekingen

Na een eerdere samenwerking met pretpark de Efteling voor het boek Raveleijn komt Paul van Loon opnieuw aanzetten met een verhaal dat zich nagenoeg volledig in dit park afspeelt. Deze keer zijn het Dolfje, Timmie, opa Weerwolf en neef Leo die de hoofdrollen vertolken. Het viertal moet ’s nachts terug naar de Efteling, nadat Dolfjes vriendinnetje Noura ontvoerd is tijdens een schoolreis. Daar komen ze heel wat vreemde wezens tegen. Het park is immers tot leven gekomen. Al snel beseffen ze dat Noura ten prooi gaat vallen aan ‘De Nacht van de Macht van Acht’. Tijdens deze bijzondere nacht zullen zeven heksen de achtste tot leven wekken met de botten van Noura. Intussen worden opa en Leo belaagd door het spookschip ‘De Vliegende Hollander’ en de draak van de attractie ‘Joris en de draak’. Dolfje en Timmie ondervinden op hun beurt veel moeilijkheden met de sprookjesfiguren uit het Sprookjesbos.
Het valt op dat van Loon zich uitstekend van zijn taak gekweten heeft om dit verhaal…Lees verder
Als de klas van Dolfje terugkeert van een schoolreisje naar De Efteling, is Noura, Dolfjes weerwolfvriendinnetje, niet meegekomen. Opa weerwolf, Leo en Timmie gaan samen met Dolfje terug om haar te zoeken. Daar ontdekken ze dat zeven heksen de Nacht van de Macht van Acht vieren, waarbij Noura geofferd moet worden om de achtste heks weer tot leven te brengen. Onafhankelijk van de andere Dolfje Weerwolfje-boeken te lezen. Opnieuw een humoristisch en spannend boek, geschreven in een vlotte stijl, zonder moeilijke woorden of zinsconstructies. De zinnen zijn kort en beginnen steeds op een nieuwe regel. In de jacht op de heksen verspringt het perspectief steeds van de zoektocht van opa en Leo naar die van Dolfje en Tim. Dat is soms storend, maar vergroot ook de spanning. Bevat vele full colour illustraties. Het omslag toont Dolfje op het hoofd van Langnek, met op de achtergrond een vliegende heks, die verandert in een afbeelding van Noura als je het boek beweegt. Een aantrekkelijk boek voor…Lees verder

Weerwolfnachtbaan

Als Dolfje met zijn klas terugkeert van een schoolreisje naar de Efteling, blijkt dat zijn vriendinnetje Noura niet is meegekomen. Er zit niets anders op dan terug te keren. Met de hulp van opa weerwolf, Leo en Timmie hoopt hij haar terug te vinden. In de Efteling stuiten ze op tal van mysteries. Zeven heksen vieren er de nacht van de samenzwering. In die nacht zullen ze Noura offeren. Dat is de enige manier om de ontbrekende achtste heks tot leven te brengen. Het viertal raakt verwikkeld in een spannende strijd.
Een zeer eenvoudige taal in combinatie met een doordachte lay-out en kleurrijke illustraties maakt dit boek zeer toegankelijk. Dat geldt voor wie het lezen net onder de knie heeft maar eveneens voor kinderen met meer leeservaring die zin hebben om in een avontuur weg te duiken. Deze laatste groep zal ook weinig moeite hebben met de manier waarop de auteur zijn verhaal heeft opgebouwd. In opeenvolgende hoofdstukken beschrijft hij hoe de verschillende personages los van e…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties