Boek
Nederlands

Weerwolfgeheimen

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Weerwolfgeheimen
×
Weerwolfgeheimen Weerwolfgeheimen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje, Noura en Timmie zijn met de hele familie op vakantie in de Ardennen. Daar kunnen ze gewoon fijn weerwolf zijn met volle maan. Maar dan ontdekken ze allemaal geheimzinnige dingen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Titel
Weerwolfgeheimen
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007
153 p. : ill.
ISBN
9789025851200

Besprekingen

Weerwolfgeheimen is het nieuwste boek in de reeks over Dolfje Weerwolfje, het jongetje Dolfje Spaan dat op zijn zevende ontdekt dat hij een weerwolf is. In de afgelopen tien jaar verschenen er al zo'n tien delen in deze erg populaire serie. In dit boek zijn Dolfje, Noura en Timmie met de hele familie op vakantie in de Ardennen. Wanneer het volle maan is, kunnen de drie ongestoord weerwolf zijn in de bossen. Ze ontdekken er allerlei vreemde dingen, zoals een geheimzinnig huis, een verdrietsteen en een zangwind. Verder vragen ze zich af of er een verband is tussen die vreemde kinderen in het huis en een troep jonge wolven. Wie is bovendien Moema en wat voor vreemde plannen heeft ze met de wolvenkinderen? Opa weerwolf speelt een opvallende rol in dit spannende, humoristische en geheimzinnige verhaal. Net zoals alle voorgaande verhalen is ook dit verhaal weer vlot geschreven, in een eenvoudige taal en met korte hoofdstukjes. Daardoor vlieg je ook als niet zo vlotte lezer door dit soort bo…Lees verder
Dolfje, Noura en Timmie zijn op aanraden van opa weerwolf met de hele familie op vakantie in een huisje in de Ardennen. Dolfje en Noura kunnen zich daar met volle maan heerlijk uitleven als weerwolf. Ze ontdekken allerlei vreemde dingen: een geheimzinnig huis, een troep jonge weerwolven, een verdrietsteen, een zangwind, en dat is nog maar het begin. Want wie is Moema en wat is de Organisatie? Opa weerwolf schijnt er meer vanaf te weten… De al jaren zeer populaire serie 'Dolfje Weerwolfje' gaat over Dolfje, die bij volle maan in een weerwolf verandert. Een spannend, met humor geschreven, lekker griezelig en geheimzinnig verhaal, eenvoudig van taal en met korte hoofdstukjes. Het boek bevat zwart-witillustraties die goed bij het verhaal passen. Bekroond door de Nederlandse Kinderjury 2008. Achterin staat een toelichting van de auteur op dit verhaal en een verwijzing naar de andere, los van elkaar te lezen delen* en naar de website www.dolfjeweerwolfje.nl. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Weerwolfgeheimen

Opa Weerwolf heeft de hele familie kunnen overhalen om met vakantie te gaan in de Ardennen. Dolfje, Noura en Timmie hebben dolle pret. En bij volle maan kunnen ze ongestoord door het bos rennen, want niemand ziet hen! Maar wat gebeurt er allemaal in het geheimzinnige huis boven op de heuvel? En wie zijn die vreemde kinderen? Waarom huilt er een onbekende weerwolf in dat grote huis? En hoe zit dat nu met de verdrietsteen in het midden van het bos? Genoeg vragen voor alweer een spannend verhaal over het razend populaire weerwolfje Dolfje. In deze serie weet Paul van Loon als geen ander ook vrij jonge lezers aan hun boek gekluisterd te houden. Van bij het begin leest dit boek als een trein. Het taalgebruik is eenvoudig, de korte zinnen zijn aan het leesniveau van een achtjarige aangepast. En toch word je vanaf de eerste pagina meegesleept. De combinatie van griezel en humor, en dit keer ook een vleugje romantiek, werkt zeer goed. Bovendien steekt Paul van Loon de draak met heel wat rolpa…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties