Boek
Nederlands

Griezelwielen

Paul van Loon (auteur), Hugo van Look (illustrator)
+1
Griezelwielen
×
Griezelwielen Griezelwielen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De slangenheks zet het Weerwolvenbos open voor griezelwezens. Daar komt de Geestenjager op af, die ook op weerwolven jaagt. Maar wie is die jongen in die rolstoel? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Griezelwielen
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017
166 p. : ill.
ISBN
9789025873035 (hardback)

Besprekingen

Het is bijna Halloween, maar de slangenheks heeft de deur al opengezet voor alle monsters, vampiers en andere enge wezens, om verwarring te zaaien, zodat zij het Weerwolvenbos over kan nemen. Dolfje en z’n andere weerwolfvriendjes zijn dan niet welkom meer. Dan komt Ginder de Geestenjager met Kille Giller, die het als zijn taak ziet alle monsters te verslaan, ook weerwolven. En dan is er nog Rolfje, een jongen in een rolstoel, zonder vrienden. Allemaal hebben ze hun aandeel in dit spannende en grappige verhaal over Dolfje Weerwolfje en z’n familie en vrienden, met als slogan 'Altijd doen, wat goed voelt'. Korte zinnen met leuke woordspelingen. Om de bladzijde de kenmerkende, kleurige gedetailleerde illustraties waar vooral de gezichtsuitdrukkingen belangrijk zijn. Achterin vertelt de auteur hoe hij aan dit verhaal is gekomen. Super achttiende deel in de serie 'Dolfje Weerwolfje'. Heerlijk om voor te lezen of zelf te lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boe…Lees verder op Wikipedia