Boek
Nederlands

Wielertraining van A tot Z : complete knowhow en uitgewerkte trainingsschema's voor de gedreven wielrenner

Paul Van Den Bosch (auteur), Kristof De Smet (auteur), Bert Ackaert (auteur)

Wielertraining van A tot Z : complete knowhow en uitgewerkte trainingsschema's voor de gedreven wielrenner

Een succesvolle wielrenner beschikt naast talent ook over een groot doorzettingsvermogen. Om je wielerprestaties te kunnen verbeteren moet er immers hard getraind worden. Maar wie echt het verschil wil maken en het beste uit zichzelf wil halen, moet in de eerste plaats op een verstandige manier en met kennis van zaken trainen. In Wielertraining van a tot z vindt de gedreven en competitieve wielre
Onderwerp
Training, Wielrennen
Titel
Wielertraining van A tot Z : complete knowhow en uitgewerkte trainingsschema's voor de gedreven wielrenner
Auteur
Paul Van Den Bosch Kristof De Smet (sportwetenschapper) Bert Ackaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Aartselaar: Deltas, 2011
223 p. : ill.
ISBN
9789044731293 (paperback)

Besprekingen

Wielrenners een rugzak vol gedegen kennis meegeven over hoe zij het best kunnen trainen voor hun sport. Dat is wat topcoach Paul van den Bosch en sportwetenschappers Kristof de Smet en Bert Ackaert doen met hun boek 'Wielertraining van A tot Z'. Van materiaal tot voeding en van vaardigheid tot specifieke trainingsvormen, alles komt voorbij in de tien hoofdstukken die het boek telt. Met tabellen, schema's, voorbeeldfoto's en tekst wordt de informatie overgebracht. Die is zeer uitgebreid en in heldere taal geformuleerd, al is het gebruik van sommige medische termen niet te vermijden in de opzet die de schrijvers kiezen. Het boek is namelijk op het lijf van profrenners geschreven. Wat overigens niet wegneemt dat amateurwielrenners er ook iets aan hebben. Zij kunnen naar hartelust aan de slag met de geboden informatie in dit rijk geïllustreerde werk.

Over Paul Van Den Bosch

Paul Van Den Bosch (Herentals, 1957) is een Belgisch sportcoach.

Biografie

Paul Van Den Bosch (28 maart 1957) is master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen (KULeuven 1978). In 1982 werd hij triatleet en stopte hiermee in 1988. Hij werd daarna coach van heel wat topsporters, onder andere van Eric Geboers, Georges Jobé, Marc Herremans, Sven Nys, Tim Wellens, Thomas De Gendt en André Greipel. Met zijn atleten behaalde hij 5 Europese en 12 wereldtitels in 5 verschillende sportdisciplines.

In 2009 richtte hij samen met Bob Verbeeck, CEO van Golazo Sports, Energy Lab op.

Paul Van Den Bosch schreef meer dan 20 boeken waaronder in 2016 Coach voor het leven, Act like a Coach.

Lees verder op Wikipedia