Boek
Nederlands

De kartcup

Olav Mol (auteur), Erik Houben (auteur), Renée Rienties (illustrator)
Sam (8, ik-persoon) moet net als iedereen in het land binnen blijven vanwege de gevaarlijke Siberische ijsmug. Hij oefent thuis met simracen. Maar zodra hij weer naar buiten mag, gaat natuurlijk weer volop karten met zijn vrienden. Hij mag zelfs meedoen aan de Nationale Kartcup! Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Autorally's
Titel
De kartcup
Auteur
Olav Mol Erik Houben
Illustrator
Renée Rienties
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2020
181 p. : ill.
ISBN
9789021423616 (hardback)

Besprekingen

Tweede deel, na 'Snelle Sam: de Grand Prix'*, rond Snelle Sam, die gepassioneerd is van karten, racen en racegames. De handzame gebonden uitgave verweeft in dit verhaal elementen uit de actualiteit: scholen die moeten sluiten vanwege een virus veroorzaakt door de Siberische ijsmug; de hype rond autocoureur Max Verstappen (in het verhaal Bas Vandamme). Sam wil van alle raceaspecten het naadje van de kous weten. Hij gamet, hij kart, hij oefent online, hij mag in de virtuele racegroep van Vandamme meedoen. Zijn ouders, vrienden, zus en buurmeisje zijn racefans en supporten Sam waar mogelijk en helpen hem om zijn kartkarretje in optimale conditie te houden. En dan wint Sam ook nog de Kartcup! Tussen alle bedrijven door zijn ze zelfs nog druk met het oplossen van de diefstal van de beroemde helm van Anton Silva, voormalig raceheld uit Brazilië. Het verhaal wordt vlot verteld en is boeiend ook voor in racen geïnteresseerde lezers. Diverse paginagrote en ook kleinere vlotte zwart-witillustra…Lees verder

Over Olav Mol

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door autosport.nu

Olav Mol (Bloemendaal, 20 januari 1962) is een Nederlands commentator en presentator van de Formule 1. Mol was voor zijn Formule 1-avontuur dj, maar verzorgt ondertussen al sinds 1991 zo goed als onafgebroken het Formule 1-commentaar. Hij staat bekend om zijn energieke stijl van verslaggeving.

Biografie

Formule 1

Mol maakte zijn debuut als Formule 1-commentator in dienst van de NOS tijdens de Grote Prijs van Monaco in 1991. In 1992 verhuisde hij mee naar RTL, toen zij de uitzendrechten van de sport verwierven. Vanaf 1995 werd hij bijgestaan door Allard Kalff, waarbij Mol het commentaar verzorgde en Kalff pitreporter was. In 2000 besluit Kalff te stoppen met verslaggeven en werd opgevolgd door Jack Plooij nadat Plooij in de jaren negentig al enkele keren voor Kalff inviel.

In 2004 verhuisde Mol opnieuw mee, dit keer naar SBS, waar de Formule 1 tot en met 2006 zou worden uitgezonden. Na d…Lees verder op Wikipedia