Besprekingen

Drie jaar na de scheiding van haar ouders brengt Ronnie, een 17-jarige tiener uit New York, zeer tegen haar zin samen met haar 10-jarig broertje de zomer door bij haar vader, een voormalig concertpianist en muziekdocent, met wie ze al die tijd niet heeft willen praten. Ondanks haar muzikale talent weigert Ronnie nog ooit een piano aan te raken en zoekt zij contact met verkeerde vrienden. Tijdens die zomer aan zee leert zij echter dat de dingen niet altijd zijn zoals ze in eerste instantie lijken en langzaam aan verandert zij van een rebelse tiener in een zelfbewuste jonge vrouw. Het verhaal gaat niet alleen over de ontluikende liefde van twee tieners, maar ook over de sterke liefde van ouders voor hun kinderen en het geloof in het bestaan van een hogere liefde. Hoewel vrij voorspelbaar en af en toe wat melodramatisch is het een heerlijk verhaal om bij weg te zwijmelen als je van het genre houdt. Bij sommige passages zal het voor veel lezers zelfs moeilijk zijn om de ogen droog te houden.

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia