Strip
Nederlands

Zand erover

Merho (auteur), Rik Dewulf (medewerker), Peter Koeken (medewerker)
+1
Zand erover
×
Zand erover Zand erover
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Moemoe vindt op haar terrein grond een gestolen buit. Van dat geld laat ze een gigantische villa bouwen. Die impulsieve daad wekt natuurlijk argwaan op bij de rest van de familie Kiekeboe, bij de dief, bij diens vriendin, de politie, het groencomit n de belastingsinspectie.


Titel
Zand erover
Auteur
Merho
Medewerker
Rik Dewulf Peter Koeken
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2011
46 p. : ill.
ISBN
9789002245107 (paperback)

Over Merho

CC BY 3.0 - Foto van/door Andrew

Merho, pseudoniem van Robert Carolus Wilhelmina (Rob) Merhottein (Antwerpen, 24 oktober 1948), is een Belgische stripauteur, die voornamelijk gekend is voor zijn strip De Kiekeboes.

Levensloop

Merho groeide op in de Seefhoek, een wijk van Antwerpen. Aanvankelijk wilde hij komiek worden, maar Merho koos dan al op jonge leeftijd om striptekenaar te worden. Daarom bezocht hij meermaals de striptekenaars Bob Mau en Pom voor advies. Merho tekende tijdens zijn middelbareschooltijd zijn eerste strips. De gagstrip Comi & Dacske verscheen vanaf 1964 in het tijdschrift De Middenstand. Een andere gagstrip, Zoz en Zef, verscheen in 1965 in het tijdschrift Jong Caritas. Vervolgens studeerde Merho toegepaste grafiek aan de Sint-Lukashogeschool in Brussel. Na zijn studies begon hij in 1970 te werken bij Studio Vandersteen waar hij ter vervanging van Eduard De Rop de strip Jerom inktte. In o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties