Boek
Nederlands

123 superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks

Mathilda Masters (auteur), Louize Perdieus (illustrator)
+1
123 superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks
×
123 superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks 123 superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks

123 superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Wist je dat de clitoris en de penis elkaars spiegelbeeld zijn? En hoe gebruik je een condoom? In totaal komen 321 weetjes aan bod over je lichaam, verliefdheid, seks, gender en relaties. Met kleine stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Titel
123 superslimme dingen die je moet weten over liefde & seks
Auteur
Mathilda Masters
Illustrator
Louize Perdieus
Taal
Nederlands
Parallelle titel
123 superslimme dingen die je moet weten over liefde en seks
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
143 p. : ill.
ISBN
9789401473729 (paperback)

Besprekingen

Prachtig vormgegeven boek vol praktische informatie en bijzondere weetjes over alles wat met seksualiteit te maken heeft: ‘Alles wat je altijd al wilde weten over verliefdheid, je lichaam, relaties, gender en seks’. Daarnaast ook aandacht voor de twijfels en onzekerheden over je eigen lichaam die zo kenmerkend zijn voor de puberteit. Het is het vijfde boek dat verscheen onder de noemer '123 superslimme dingen die je moet weten over'*. Voor elk boek gaat het duo hetzelfde te werk. De schrijfster is nieuwsgierig van aard en bijt zich vast in een onderwerp dat haar interesse heeft. In een zeer prettig leesbare stijl doet ze verslag van haar ontdekkingen. De kleine gelaagde en grappige kleurenillustraties verduidelijken de teksten en dagen je uit om de teksten te lezen. Indeling in acht thema's als: hoe ziet jouw lichaam eruit?, welkom in de puberteit, ik ben verliefd, en dan is er seks en bloot en seks zijn overal. Binnen de thema's komen 123 subthema's aan bod, vaak met intrigerende ti…Lees verder

Over Mathilda Masters

Mathilda Masters (pseudoniem van Hilde Smeesters, Borgerhout, 1963) is een Belgische schrijfster van kinder- en jeugdliteratuur. Ze studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Smeesters is bekend als journaliste, ghostwriter en schrijfster.

Werk

Masters won als kind een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘De dief in de kast’. Na die overwinning bleef ze schrijven. Masters zegt zich voor haar eigen werk geïnspireerd te voelen door Roald Dahls spel met fantasie en werkelijkheid. Omdat Smeesters ook boeken voor volwassenen schrijft, onder andere enkele Code 37-thrillers onder het pseudoniem Tille Vincent, besliste ze om voor haar kinderboeken een andere auteursnaam te kiezen.

Masters is bekend van de fictiereeks De keukenprins van Mocano. Daarnaast schrijft ze ook populaire weetjesboeken. Die werden al in meer dan 10 talen vertaald, onder andere in het Engels . Voor 123 Superslimme Ding…Lees verder op Wikipedia