Boek
Nederlands

Onder mijn huid

Mary Higgins Clark (auteur), Tineke Funhoff (vertaler)
Twintig jaar geleden is de gastvrouw op een eindexamenfeestje vermoord, maar de dader is nooit gevonden. Nu besluit een tv-producente dat feest te reconstrueren.
Titel
Onder mijn huid
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Tineke Funhoff
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I've got you under my skin
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2014
326 p.
ISBN
9789401602570 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Het is frappant hoe deze hoogbejaarde auteur (1927) zichzelf steeds weer weet te 'updaten', want onopgeloste moordzaken van jaren terug, de 'cold cases', zijn zeer populair op de buis. In haar laatste boek bouwt zij haar eigen case op: twintig jaar geleden tijdens een eindexamenfeest is de gastvrouw vermoord. De vier meisjes voor wie het feest was bedoeld worden verdacht, alleen bewijs ontbrak. Twintig jaar lang hebben zij geleefd met deze verdenking, totdat een televisieproducente besluit een film te maken met een reconstructie van dat feest. Alle meisjes hadden een motief, en voor nog meer spanning loopt de moordenaar van de echtgenoot van de producente nog steeds vrij rond met de dreiging haar en haar zoontje ook te vermoorden (titel). Een typisch Clark-verhaal, in veel, heel korte hoofdstukken komen alle personen aan bod, de spanning wordt goed opgevoerd naar een dramatische ontknoping. Vrij kleine druk en ruime interlinie.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties