Boek
Nederlands

De schminkpietjes

Marjet Huiberts (auteur), Emanuel Wiemans (illustrator)
+1
De schminkpietjes
×
De schminkpietjes De schminkpietjes
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kiko en Mano helpen hun vader in de pietenschool met het inpakken van cadeautjes. In een kast vinden ze een schminkdoos, waarmee ze zichzelf als hondje en vlinder schminken. Dat willen de andere pieten ook! Piet Diego vindt die Bonte Pieten maar niks. Wat vindt Sinterklaas ervan? Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
De schminkpietjes
Auteur
Marjet Huiberts
Illustrator
Emanuel Wiemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789048863167 (hardback)

Besprekingen

Kleurrijke vierkante prentvertelling waarin twee jonge schminkpietjes van het sinterklaasfeest een vrolijke, bonte gebeurtenis maken. Kiki en Mano helpen vader in de pietenschool met het inpakken van cadeautjes en vinden in een kast met ‘afgekeurde’ cadeautjes een schminkdoos. Binnen een mum van tijd staat er op hun blije snoeten een vlinder en een hondje, maar ook Piet Esma wil geschminkt worden: zij wordt versierd met een panda. Binnen de kortste keren staat er een uitgelaten, maar ook kibbelend stel Bonte Pieten aan boord van de boot. De oude Piet Diego vindt de versieringen maar niks – gelukkig brengt Sinterklaas wijs en ludiek uitkomst. In dit verhaal wordt een begrijpelijke brug geslagen tussen oude sinterklaasrituelen en nieuwe, inclusievere rituelen, in de vorm van een vlot verteld verhaal. De illustraties zijn kleurig en swingend – de mimiek van de hoofdpersonen is goed getroffen, zeker waar een klein wit hondje bijtend aan de broek van Piet Diego hangt... Kinderen vanaf ca. …Lees verder

Over Marjet Huiberts

Marjet Huiberts (Sassenheim, 17 april 1960) is een Nederlands schrijfster en tekstdichter.

Biografie

Huiberts werd geboren in Sassenheim en groeide op in Oegstgeest in een groot gezin van negen kinderen. Ze ging naar het Atheneum B in Leiden en bezocht daarna de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam waar ze in 1984 afstudeerde.

Huiberts was na haar studie elf jaar lang werkzaam in het onderwijs. Ze gaf les op een school voor slechthorende leerlingen en leerlingen met spraak- en taalmoeilijkheden. Ook werkte ze als dansconsulent bij het "Steunpunt voor Kunstzinnige Vorming". Daarnaast studeerde zij orthopedagogiek, volgde zang- en pianolessen en bezocht de schrijversvakschool in Amsterdam.

Carrière

Huiberts won in 1998 een wedstrijd voor tekstdichters. Ze ging toen aan de slag als schrijfster en tekstdichter. Ze schreef liedjes voor onder ande…Lees verder op Wikipedia