Dvd
Meertalig

The farewell

Lulu Wang (regisseur), Awkwafina (acteur)
Titel
The farewell / written and directed by Lulu Wang
Regisseur
Lulu Wang 1983-
Acteur
Awkwafina
Taal
Meertalig, Engels, Chinees
Uitgever
The Searchers, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
100 min.
Aantekening
Taalkeuze: Afwisselend Mandarijn en Engels gesproken, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
9789461876959
mooov

Besprekingen

Tweede lange speelfilm van Lulu Wang (Posthumous) met komiek-rapper-actrice Awkwafina (Jumanji: the next level) in haar eerste hoofdrol. Het verhaal is gebaseerd op ervaringen van Wang, die als zesjarig meisje met haar ouders van China naar de VS emigreerde. De dertigjarige aspirant-schrijver Billi Wang heeft een sterke band met haar oma (Zhao Shu-zhen) in Changgun. Wanneer de familie erachter komt dat oma terminale longkanker heeft, besluiten ze haar – volgens Chinese traditie – niet in te lichten. In plaats daarvan reist de hele familie naar China voor de bruiloft van een neef, die vervroegd wordt en verplaatst van Japan naar China. Billi gaat met tegenzin mee en heeft moeite met de leugen. De recensenten geven 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Hartverwarmend familieportret vol grappige en ontroerende bespiegelingen over west versus oost, jong versus oud en opgroeien tussen twee culturen.‘ Ab Zagt (Algemeen Dagblad 20-11-’19): ‘(…) is ondanks het thema, gelukkig geen loodzware …Lees verder

Over Lulu Wang

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door MiamiFilmFestival

Lulu Wang (Chinees: 王子逸; Hanyu pinyin: Wáng Zǐyì) (Peking, 25 februari 1983) is een Chinees-Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver en producent. Ze is bekend van het schrijven en regisseren van Posthumous (2014) en The Farewell (2019). Ze heeft ook verschillende korte films, documentaires en muziekvideo's geschreven, geproduceerd en geregisseerd.

Biografie

Jeugd

Wang is geboren in Beijing, China. Hier woonde ze met haar ouders en jongere broer voordat ze op 6-jarige leeftijd emigreerde naar Miami, Florida.

Ze begon aan pianolessen op vierjarige leeftijd en ging ook naar de New World School of the Arts, waar ruimte was om haar muzikaal talent te ontwikkelen. Ondanks dat haar ouders haar aanmoedigden om professioneel pianiste te worden, koos Wang niet voor een muziekcarrière.

Tijdens haar studie aan Boston College zag Wang Steven Shainberg's 2002 film Secr…Lees verder op Wikipedia