Boek
Nederlands

Witte oren : roman

Louis Van Dievel (auteur)
+1
Witte oren : roman
×
Witte oren : roman Witte oren : roman

Witte oren : roman

Genre:

Besprekingen

De auteur (1953), tevens werkzaam als journalist, volgt in deze roman een stramien dat hem niet vreemd is. Een veelheid aan personages krijgt een eigen stem en/of perspectief, wat een mozaïek oplevert van een typisch Vlaams plattelandsdorp. De revue passeren onder meer: een gepensioneerde postbode die een centrale en verbindende rol in de gemeenschap speelt; een stel waarvan de vrouw met de man breekt juist in de laatste fase van haar terminale ziekte; een moeder en dochter die hun reputatie van roddelzieke dorpsspionnen eer aandoen; de plaatselijke loodgieter die niet alleen leidingen en kranen maakt maar ook de vrouwen uit het dorp wat intiem genot schenkt; de plaatselijke kruimeldieven; de bejaarde pastoor van de kerk in het centrum en de gebruikelijke entourage rond zo’n kerk; de gierige rijkaard van het dorp, etcetera. De lezer leert personages kennen en volgt een aantal verhaallijnen en intriges die dwars door de portretten lopen. De van Vlaams doordrenkte vertelstijl, gecombine…Lees verder

Over Louis Van Dievel

Louis van Dievel (Mechelen, 24 april 1953) is een Vlaams journalist en schrijver.

Levensloop

Van Dievel is vertaler Italiaans en Engels van opleiding en is nagenoeg zijn volledige loopbaan bij de Vlaamse publiekszender VRT actief als journalist. Zo was hij daar bijvoorbeeld coördinator voor het actualiteitenprogramma Morgen Beter (2005-2007). Een lange periode die, tweemaal, kort werd onderbroken door zijn overstappen naar VTM. Op het einde van zijn loopbaan was hij moderator bij de VRT-nieuwswebsite deredactie.be.

Als schrijver haalde hij bekendheid in Vlaanderen met De Pruimelaarstraat. Daarin grijpt hij terug naar het begin van de jaren zeventig, toen een seriemoordenaar en verkrachter de streek van Mechelen terroriseerde. Voor dit boek kreeg hij een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs. Nadien werd het bewerkt door het theatergezelschap 't Arsenaal uit Mechelen.

Voor zijn werk Hof van Assisen …Lees verder op Wikipedia