Boek
Nederlands

De grootste griezel

Loes Riphagen (auteur)
+1
De grootste griezel
×
De grootste griezel De grootste griezel

De grootste griezel

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De spin denkt dat hij het griezeligste dier op aarde is. Maar dat vinden de vogel, de slang, de tijger en de neushoorn ook van zichzelf. Wie is er nu de gruwelijkste, akeligste, engste van allemaal? Prentenboek met humoristische illustraties in enkele krachtige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
De grootste griezel / [tekst en illustraties] Loes Riphagen
Auteur
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017
[36] p. : ill.
ISBN
9789045121086 (hardback)

Besprekingen

Een griezeliger beest dan een spin bestaat niet, denkt de spin. Maar hij heeft het mis... een krijsende vogel denkt er namelijk net zo over en al snel komen de slang, de tijger, de krokodil en de neushoorn die vinden dat zij nog afschuwelijker en enger zijn. Wie mag zich nu uiteindelijk de griezeligste noemen? Dit 'angstaanjagende' prentenboek heeft prachtige illustraties over twee pagina’s, steeds met een andere achtergrondkleur. Van de griezelige beesten zie je eerst alleen een kop met grote ogen. Op de volgende bladzijde zien we het beest in kleinere vorm, waardoor het helemaal niet eng meer lijkt te zijn. De tekst bestaat soms uit twee regels, soms alleen uit uitroepen. Het einde van dit verhaal is heel verrassend en nog bemoedigender is dat duidelijk gemaakt wordt dat angst iets is dat in jezelf zit. Kortom: een geweldig, fantasievol prentenboek, gevuld met enge illustraties die uiteindelijk helemaal niet eng blijken te zijn. Een boek dat je geen enkel kind wil laten missen! Them…Lees verder

Over Loes Riphagen

Loes Riphagen (Oene, 5 maart 1983) Is een Nederlandse illustrator en schrijver van kinderboeken. Zij is bekend van haar prentenboeken waarvoor zij zowel de tekst als de illustraties verzorgt.

Leven en werk

Riphagen volgde de opleiding tot illustrator aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. In 2008 debuteerde Riphagen met haar prentenboek Slaapkamernachtdieren. Hierna verschenen in Nederland de boeken Huisbeestenboel, Superheldjes, Miniheksen, De gele olifant, Vlieg op dikke bromvlieg, Zzz, Kreukel, Bij de neus genomen, De grootste griezel, De nachtmerries van Loes en Coco kan het! van haar hand. Zij schreef en illustreerde ook titels voor buitenlandse uitgeverijen.

Ook illustreerde zij boeken van andere auteurs zoals Alain Clark, Bette Westera, Jozua Douglas, Annie M.G. Schmidt, Martine Bijl, Ha…Lees verder op Wikipedia