Zoek naar mij

Lisa Gardner (auteur), Els Franci-Ekeler (vertaler)
Titel
Zoek naar mij
Auteur
Lisa Gardner
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Look for me
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2019
447 p.
ISBN
9789403147307 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Zoek naar mij

Eerste zin. Wat Sarah zich een jaar later voornamelijk herinnerde, was dat ze wakker werd van gegiechel.

Het gezin van de zestienjarige Roxy is verre van volmaakt, maar nu haar moeder een nieuwe relatie heeft, lijkt het beter te gaan. Tot op een dag iemand haar moeder, stiefvader, jongere broer en zusje koelbloedig neerschiet. Roxy, een voorbeelddochter met te veel verantwoordelijkheidsbesef, is op dat moment niet aanwezig. Is ze gevlucht of ontvoerd? Feit is dat ze samen met de twee honden is verdwenen. Rechercheur D.D. Warren ontdekt dat er in Roxy’s jonge leven al veel is fout gegaan. Door haar moeders alcoholverslaving werden Roxy en haar zusje een tijdlang in een pleeggezin ondergebracht waar het recht van de sterkste gold. Lisa Gardner windt er in dit boek geen doekjes rond: met de pleegzorg is het in Amerika uitermate droevig gesteld. Er zijn te veel kinderen en te weinig pleegouders, die dan vaak nog voor de centen zo veel mogelijk kinderen in één huis onderbrengen. In het machtsmisbruik tussen de toch al beschadigde kinderen ligt de kiem voor het gezinsdra…Lees verder

Een gezin wordt thuis doodgeschoten aangetroffen. De oudste dochter is niet aanwezig en algauw ontstaat het vermoeden dat ze of als dader of als slachtoffer gevlucht is. Agente D.D. Warren leidt de zoektocht, geholpen door Flora Dane, ex-slachtoffer van een ontvoering, die een groep lotgenoten gevormd heeft. Het wordt al snel duidelijk dat het gezin een geschiedenis van problemen heeft. De kinderen hebben een tijd in pleeggezinnen moeten doorbrengen. Wanneer de dochter gevonden wordt, verandert de situatie drastisch. De oplossing van de moorden is onverwacht en de dramatische afloop komt als een bevredigende climax. De situatie is vanuit verschillende standpunten weergegeven, waardoor de lezer alles op de voet kan volgen. De personen in het verhaal komen over als echte mensen van vlees en bloed. Het verhaal wint daardoor aan geloofwaardigheid. De schrijfstijl is vlot, met veel dialogen en acties. Lezers die van een spannende thriller houden, zullen dit boek moeilijk weg kunnen leggen.

Over Lisa Gardner

Lisa Gardner (1971) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van verschillende thrillerseries, waaronder FBI Profiler-series (Quincy) met onder meer The Killing Hour en The Next Accident, en Detective D.D. Warren series waaronder titels als Doodverklaard en Vind haar. Ze schreef ook romantische romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Een aantal van haar boeken zijn onder meer in het Duits, Nederlands, Spaans en Turks vertaald en op e-book en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Gardner groeide op in Hillsboro (Oregon), waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School in de stad. Haar roman Gone speelt zich af in een fictieve versie van Tillamook, Oregon.

Halverwege de jaren negentig werkte ze als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau in Boston. Gardners werk als onderzoeksanalist wekte haar interesse voor forensisch onderzoek hetgeen zij k…Lees verder op Wikipedia