Een geadopteerde jongen gaat op zoek naar zijn zus. Als zijn pleegouders worden vermoord is hij de hoofdverdachte en wordt de jacht op hem geopend.
Titel
Achter je / Lisa Gardner ; vertaald door Els Franci
Auteur
Lisa Gardner
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Right behind you
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2018
430 p.
ISBN
9789403106908 (paperback)

Besprekingen

Achter je

Eerste zin. Ooit was ik deel van een gezin.

Acht jaar geleden vermoordde Telly, zelf nog een kind, zijn verslaafde ouders om het leven van zijn zusje Sharlah te redden. Zo luidt de officiële versie. Telly en Sharlah hebben elkaar sindsdien niet meer gezien.

FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner hebben de nu 13-jarige Sharlah onder hun hoede genomen. Ze hecht zich maar moeilijk, nog altijd geplaagd door nachtmerries over de moorden. Tot de pleegouders van Telly vermoord worden teruggevonden en hij na een schietpartij in een tankstation als dader wordt gefilmd. Quincy en Rainie vrezen dat de jongen echt is ontketend, terwijl Sharlah stiekem met hem contact zoekt. Tijdens de ingewikkelde klopjacht blijkt dat Telly’s keurige pleegouders al lang een gevaarlijk spel speelden.

Lisa Gardner heeft een bijzonder talent voor beschadigde mensen: haar politiemensen en verdachten hebben allemaal een kwetsbare jeugd achter de rug of zijn door hun confrontatie met het kwade – een bijna tastbare entiteit…Lees verder

Een jongeman schiet twee mensen dood in een tankstation. Ook een echtpaar blijkt te zijn doodgeschoten. Camerabeelden laten zien dat de zeventienjarige Telly hierachter zit. Hij heeft acht jaar daarvoor zijn ouders gedood, om het leven van zichzelf en zijn jongere zusje te redden. Na de moorden vlucht hij en gaat de politie met man en macht naar hem op zoek. Een spannende klopjacht volgt waarin Telly’s zusje Sharlah en haar pleegouders, de beroemde profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, een grote rol spelen. In deze intrigerende en intelligent opgezette thriller speelt Lisa Gardner met de verwachtingen van de lezer. Grappig detail is dat ze haar lezers de kans gaf een - of hun eigen - naam op te geven als personage voor dit boek. Ook mochten die kiezen welke speurders de hoofdrol kregen. Resultaat is een sterke, uitstekende en spannende thriller, waarin spanning ontstaat door vanuit verschillende perspectieven te vertellen en af en toe een kruimeltje waarheid te tonen. Tot op het l…Lees verder

Over Lisa Gardner

Lisa Gardner (1971) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van verschillende thrillerseries, waaronder FBI Profiler-series (Quincy) met onder meer The Killing Hour en The Next Accident, en Detective D.D. Warren series waaronder titels als Doodverklaard en Vind haar. Ze schreef ook romantische romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Een aantal van haar boeken zijn onder meer in het Duits, Nederlands, Spaans en Turks vertaald en op e-book en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Gardner groeide op in Hillsboro (Oregon), waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School in de stad. Haar roman Gone speelt zich af in een fictieve versie van Tillamook, Oregon.

Halverwege de jaren negentig werkte ze als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau in Boston. Gardners werk als onderzoeksanalist wekte haar interesse voor forensisch onderzoek hetgeen zij k…Lees verder op Wikipedia