Boek
Nederlands

Niek de Groot slaat toe

Lincoln Peirce (auteur), Anne Douqué (vertaler)
+1
Niek de Groot slaat toe
×
Niek de Groot slaat toe Niek de Groot slaat toe
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Niek is verliefd op Evi. Maar helaas is zijn grootste vijand, Randy, dat ook. Dan moet Niek ook nog samen met Randy meedoen aan een superbelangrijke frisbeewedstrijd. Met veel stripachtige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Niek de Groot slaat toe / tekst en illustraties Lincoln Peirce
Auteur
Lincoln Peirce
Vertaler
Anne Douqué
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Big Nate blasts off
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2017
222 p. : ill.
ISBN
9789026143373 (hardback)

Besprekingen

Niek is verliefd op Evi. Zijn grootste vijand, Randy, die hem steeds pest, is dat ook. Als ze namens hun school voor het eerst na 37 jaar samen de baggerbokaal bij de frisbeewedstrijd tegen basisschool De Windmolen winnen, komt het misschien toch goed met Randy en met Evi. Achtste deel over Niek de Groot*, dat los van de andere delen gelezen kan worden. De lay-out is ruim opgezet met veel wit tussen de regels en veel cartoonachtige zwart-witte pentekeningen, die een fijne afwisseling in het verhaal brengen. De cartoons staan los of ingekaderd en onderbreken steeds de tekst. Ze vormen vaak ballonstrips met diverse lettertypen in verschillende afmetingen. De opzet lijkt op die van populaire series als ‘Het leven van een loser’ en ‘Dagboek van een muts’. Het omslag toont Niek met de titel in foliedruk. Er is een verhaallijn, waarbij veel associatieve zijpaden bewandeld worden. Een humoristisch en aantrekkelijk verhaal, dat door de vormgeving heel geschikt is voor kinderen die niet zo van…Lees verder

Niek de Groot slaat toe

Niek de Groot is verliefd op Evi, een meisje uit zijn klas, en hij wil er alles aan doen om indruk te maken. Maar het loopt volledig fout en dat is niet al te best want hij krijgt concurrentie van een andere jongen. 

Niek speelt graag frisbee met zijn vrienden en binnenkort staat de alombekende wedstrijd 'baggerbokaal' op het schema. Kunnen Niek en Randy een team vormen en samen voor de overwinning gaan?

Daarnaast wil Niek in het schoolblaadje scoren met zijn schrijfsels en ook dat loopt niet altijd zoals hij het plant.In dit nieuwe boek van 'Niek de Groot' zitten alle elementen die typisch zijn voor de reeks: humor, leraren-roddel, oncontroleerbare situaties, met het besef dat alles goed komt. Een zeer gemakkelijk te lezen boek. Dankzij de combinatie van lees- en stripboek zal dit boek, zeker bij jongeren die opzien tegen lange bladzijden met kleine letters, in de smaak vallen. Het hele verhaal zit vol humor en herkenbare situaties die erg …Lees verder