Boek
Nederlands

Kaatje in de zomer

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Kaatje in de zomer
×
Kaatje in de zomer Kaatje in de zomer

Kaatje in de zomer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Kaatje speelt op een warme zomerdag in de tuin. Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Spelen, Zomer
Titel
Kaatje in de zomer
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2005
[26] p. : ill.
ISBN
9789044804256 (hardback)

Besprekingen

Het is zomer en peuter Kaatje gaat in de tuin spelen. Eerst nog wat zonnebrandcrème op en dan kan ze kopje duikelen op het grasveld. Haar pappa helpt ze met kersen plukken en natuurlijk gaat ze ook schommelen. Na heerlijk gespetterd te hebben in haar badje leest mamma haar nog een boekje voor. Dan is het etenstijd en Kaatje geniet van de tomaatjes uit hun eigen tuin. En voordat Kaatje naar bed gaat, mag ze de plantjes nog water geven. Dat was een heerlijke zomerdag. De in vrolijke kleuren uitgevoerde, naïef-realistische illustraties zijn omkaderd en beslaan een groot deel van iedere rechterpagina. De korte tekst in schreefloze quasi-handgeschreven letter bevindt zich op een omkaderde gekleurde achtergrond op iedere linkerpagina. Een mooi verzorgd, stevig prentenboek dat niet alleen door de illustraties, maar ook door de twee afgeronde hoeken zeer prettig oogt. De stevige, glad aanvoelende bladzijden maken het ook voor peuters zelf goed hanteerbaar. Zowel geschikt om zelf te bekijken …Lees verder

Kaatje in de zomer

Dit kleurrijke peuterboekje is opgebouwd rond het thema zomer. Het is zomer en Kaatje gaat naar buiten. Mama maakt Kaatje klaar: ze zet haar petje op, smeert haar in met zonnecrème. Kaatje schommelt en plukt kersen. Papa maakt haar zwembadje klaar en ze spettert in het water. Mama leest een boek voor onder de parasol. ’s Avonds eten ze lekker buiten en mag Kaatje de bloemen water geven. Kortom, allerlei herkenbare situaties voor peuters. Het is een stevig, gemakkelijk hanteerbaar boek voor peuters. Lijkt afwasbaar, wat handig is. De kleuren spelen een opvallende rol in het boek, wat het geheel aantrekkelijk maakt. Elke prent is voor peuters een verhaaltje op zich. Een minpunt is dat het boekje geschreven is in de ik-vorm, wat vanuit verteloogpunt niet evident is.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties