Strip
Nederlands

Vlaanderen volgens Lectrr

Lectrr (auteur)
+1
Vlaanderen volgens Lectrr
×
Vlaanderen volgens Lectrr Vlaanderen volgens Lectrr

Vlaanderen volgens Lectrr

Genre:

De Vlaming, hij blijft de gemoederen bezighouden. Het voorbije jaar verscheen er een uiterst succesvolle televisiereeks, een officiële, zeer serieuze Canon en een iets minder serieuze variant. Dat alles om de Waarheid te achterhalen over wat Vlaanderen is en waar het heen gaat. Een uit de hand gelopen identiteitscrisis.

Gelukkig zijn er naast al die televisiemakers, schrijvers en academic

Onderwerp
Vlaanderen
Titel
Vlaanderen volgens Lectrr
Auteur
Lectrr
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2023
255 p. : ill.
ISBN
9789464759945 (paperback)

Over Lectrr

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sidney.Cortez

Lectrr is de artiestennaam van Steven Degryse (Roeselare, 27 mei 1979), een Belgische cartoonist, columnist en striptekenaar.

Biografie

Eind jaren 90 debuteerde Lectrr op het internet, als een van de eerste Vlaamse cartoonisten met een dagelijkse cartoon. Zijn website groeide explosief en al snel kon de tekenaar debuteren in Vlaamse en Nederlandse striptijdschriften zoals Ink, Myx en Zone 5300. Sinds 2004 publiceert hij ook in het Frans, Engels (onder andere in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in verschillende Amerikaanse kranten), Duits, Hongaars, Zweeds, Noors, Afrikaans en Turks.

Begin 21e eeuw maakte Lectrr de overstap naar professioneel cartoons maken, en al snel tekende hij voor tijdschriften als Computer Magazine, Algemeen Dagblad (NL), Maxim, Menzo, Quest, Veronica Magazine (NL), HP/De Tijd, Humo, Vacature en P-Magazine. Op het internet was Lectrr actief bij grote portals als Planet.nl (tot 2007) en NU.nl …Lees verder op Wikipedia