Boek
Nederlands

Het paard van een dollar

Lauren St John (auteur), Hanneke Majoor (vertaler)
+1
Het paard van een dollar
×
Het paard van een dollar Het paard van een dollar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Casey (16) droomt ervan de grootste paardrijwedstrijd ter wereld te winnen. Als ze een verwaarloosd paard voor één dollar uit het slachthuis kan redden, komt die droom wat dichterbij. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Paardensport
Titel
Het paard van een dollar
Auteur
Lauren St John
Vertaler
Hanneke Majoor
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The one dollar horse
Editie
2
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
308 p.
ISBN
9789025760342 (paperback)

Besprekingen

De 16-jarige Casey droomt ervan mee te doen aan de Badminton Horse Trials, de grootste paardrijwedstrijd ter wereld. Een niet zo realistische droom voor een meisje uit een Londense achterbuurt met een net uit de gevangenis vrijgelaten vader. Haar kansen lijken iets groter te worden als ze een verwaarloosd paard voor één dollar uit het slachthuis kan redden. Maar daarna wachten er talloze obstakels. Eenvoudig, chronologisch en snel verteld paardenverhaal dat in perspectief wisselt tussen de diverse personages. Het zit vol elementen die het tot een meeslepend verhaal voor paardenmeisjes maken. Als een Assepoester komt de eenvoudige doorzetter Casey bovendrijven in de paardenwereld. Ze krijgt daar te maken met stevige concurrentie en onsportieve tegenwerking. Gelukkig is er de warmte van ware vriendschap. Bovendien wordt Casey tegen wil en dank verliefd. De spanning wordt goed vastgehouden, doordat zelfs de mensen die van Casey houden haar niet altijd te waarheid vertellen. Het verhaal v…Lees verder

Storm. Het paard van een dollar

Casey Blue is zestien jaar. Ze woont in een grauwe Londense achterbuurt. Zoals zoveel meisjes heeft ze een grote voorliefde voor paarden. Ze doet al jaren vrijwilligerswerk in een lokale manege, waar ze hard werkt, maar niet echt gewaardeerd wordt, vooral omwille van haar afkomst. Een moeder is er niet meer en haar vader is nog niet zo lang vrijgelaten uit de gevangenis. Toch geeft ze niet op, want ze heeft immers een grote droom. Ooit wil ze de Badminton Horse Trials winnen, één van de grootste paardrijwedstrijden ter wereld.

Op een dag lukt het haar om een zwaar verwaarloosd paard te redden van het slachthuis. Ze moet hem daarom kopen. De prijs valt gelukkig goed mee: 1 dollar. Iedereen verklaart haar gek want het paard ziet er niet goed uit en gedraagt zich onvoorspelbaar. Het zal veel kosten om het paard te voeden en op stal te zetten. Casey werkt hard en klust bij, want dit is volgens haar de ultieme kans om toch deel te nemen aan de Badmington Horse Trials.
Lees verder